Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bt ssv2

Najnoviji remiks beogradskog benda Bella Technika imena “Substance Select Vol.2” je napravio čuveni DJ Greg Wilson, te će biti objavljen u vinilnom obliku 31.1.2020. kao najnovije izdanje u katalogu poznate londonske etikete Super Weird Substance. Na EP izdanju će se naći tri remiksa, od kojih jedan sa njujorškom pjevačicom Sarom Lucas, kao i jedna do sada neobjavljena originalna pjesma benda.

Greg Wilson je ušao u povijest kao prvi britanski DJ koji je davne 1983. godine nastupao uživo u TV programu BBC-ja, i dobitnik je brojnih nagrada: magazin Rolling Stone je njegove mikseve uvrstio u Top 25 svih vremena, DJ Magazine ga je uvrstio u Top 20 remiksera svih vremena, dok je jedan od njegovih mikseva uvršten u 10 najboljih u cjelokupnoj povijesti emisije “Essential Mix” na kanalu BBC Radio 1.

Svaki od remikseva Belle Technike sa izdanja “Substance Select Vol.2” je posebno najavljen na Bandcamp stranici benda: bellatechnika.bandcamp.com

A1) U svom tradicionalno razigranom maniru Greg i Ché Wilson potpisuju prvi remiks, vodeći uvodnu pjesmu sa albuma (“Reinvented Daily”) na psihodelično putovanje obilježeno upotrebom vocodera i dub efekata.

A2) Za drugi remiks bio je zadužen Lee Perry AKA Peza - njegov “acid trip” i acid zvuk dopunjuje primalni vokal Sare Lucas, što pjesmu “I Feel Light” vraća u dane kada je house glazba bila na svom vrhuncu.

AA1) Sljedeći je Henry Greenwood sa uvrnutom i potpuno “svojom” verzijom pjesme “Heat Control”, u kojoj repetitivni vokali Katarine Jovanović, Bojana Drobca i Mikija Ristića naprosto lebde iznad groovea koji stabilno grabi naprijed.

AA2) EP izdanje zatvara originana verzija pesme “Suddenly I Feel So Light” demonstrirajući specifičnu fuziju živog i elektronskog zvuka koja je bendu donijela priznanja širom Europe.