Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

coldplay

Danas, 22. studenog, napokon smo dočekali izlazak novog izdanja Coldplaya, točnije dvostrukog albuma "Everyday Life". Dvostruko, 53-minutno osmo studijsko izdanje, čiji prvi dio nosi naziv "Sunrise", a drugi dio "Sunset" objavljeno je putem etiketa Parlophone / Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku.

Preslušavajući album za njega možemo reći da je njihov najeksperimentalniji uradak dosad kojeg s jedne strane krase osobniji, emotivni i smireniji tonovi uz baladne momente, a s druge strane i vedriji i euforičniji prizvuk pa čak i soul/gospel i jazz momenti. Svime navedenim Coldplay daju do znanja da su se oslobodili od bilo kakvih okova i jednostavno se prepustili stvaranju glazbe koja ih ispunjava te odlučili krenuti u neke nove sfere koje dosad nisu iskusili.

“Ovaj album na neki je način naša reakcija na doživljenu negativnost koja je posvuda. Iako je zaista puno nevolje na svijetu, s druge strane je toliko pozitive i života koji se događa oko nas” izjavio je frontman Chris Martin u ekskluzivnom intervjuu za BBC Radio 1 koji možete poslušati ovdje.

Netom prije službenog izlaska albuma, nastavili su niz novih fantastičnih singlova s pjesmama "Daddy" koja je dobila čarobni animirani video te "Champion Of The World" koja je dobila pripadajući lyric video. Predivan video spot za pjesmu "Daddy" režirala je Åsa Lucander, a sam film prikazuje atmosferično putovanje kroz sjećanja jedne djevojčice o vlastitom ocu. Za ovu emocionalnu priču korišteni su digitalno oslikani setovi, 2D animacija i lutkarstvo u varijanti uživo, dok je sam video spot Chrisu Martinu jedan od najdražih koji su ikada imali.

Osim najaktualnijih spomenutih singlova, prvi najavni singlovi bili su "Orphans" i "Arabesque" koji su objavljeni još 24. listopada, dok je drugi singl "Everyday Life" objavljen 3. studenog.

Premijera kompletnog albuma uživo iz Jordana, održala se 22. studenog u 3 sata ujutro po našem vremenu za prvi dio albuma pod imenom "Sunrise", dok u 15 sati popodne predstavljaju drugi dio imena "Sunset". Ovo posebno iskustvo možete popratiti na sljedećem linku.

"Everyday Life" možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku i u ostalim bolje opremljenim glazbenim dućanima te putem Dancing Bear web shopa (LP izdanje i CD izdanje).

Popis pjesama:

Sunrise:

Sunrise
Church
Trouble In Town
BrokEn
Daddy
WOTW / POTP
Arabesque
When I Need A Friend
Sunset:

Guns
Orphans
Èkó
Cry Cry Cry
Old Friends
بنی آدم
Champion Of The World
Everyday Life