Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

detmec

Rap rock je ponovno oživljen, a za to su zaslužni i dečki iz benda Detmeć koji uspješno spajaju ova dva glazbena stila koja su procvat imala 90-ih godina. Sada u modernoj produkciji i s tekstovima koji u sebi imaju dozu bunta, egzistencijalnih propitkivanja, emocija i energije kakvu rijetko koji bend danas ima. Dok drugi većinom pjevaju o ljubavi, Detmeć su na cijelom albumu doslovno na rubu, ali ga nikada ne prelaze, štoviše dokazuju kako za sve postoje nada i volja, samo je najvažnije pobijediti samoga sebe, svoj unutarnji nemir, sivilo, depresivnost.

Album "Na rubu" donosi 10 pjesama, 10 iskrenih priča napunjenih žestokim riffovima, ponekim izletom u klasični rap, ali i ponekom suradnjom. Osim sjajnih i već objavljenih singlova "Dijelimo se", "Mnogo jak", "Carcosa" i "Iza nas", Detmeć predstavljaju još veće izazove, brutalnu "Kamion želja", izlet u HC zvan "Bijeli separe", ali i suradnju s jednim od najboljih hrvatskih vokala Dinom Jelusićem na "Zamijeni me". Njihov najnoviji singl koji će pratiti izlazak albuma bit će "Kroše", kako kažu Detmećovci, "udarac koji život upućuje nama" s pjevanim refrenom i još jednim briljantnim tekstom. Upravo su tekstovi jedan od njihovih najvećih aduta, ali i brutalna iskrenost, energija u studijskim i live okruženjima te glazbeno iskustvo koje svi oni imaju zbog različitih side projekata.

Njihova najvažnija glazbena stranica okrenut će se sredinom studenog kada izlazi album za izdavačku kuću Croatia Records. Druga važna glazbena stranica, predstavljanje albuma javnosti, vjernoj publici, očekuje ih 18. prosinca. Šlag je to na tortu uspješnih ovogodišnjih nastupa gdje se posebno ističe Ferragosto JAM u Orahovici. Klub Sax ugostit će Detmeć, a predizvođači će biti Playground Hustle i Suicidal. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna uskoro će biti u prodaji, na dan će koštati 40 kuna.