Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

behave singl

Zagrebački americana blues kvintet BE HA VE predstavlja singl i videospot "My Baby Does It Well" uz koji se veže zanimljiva priča.

Prije jedanaest godina Chevrolet raspisuje online natječaj za pjesmu, što je bio prvi natječaj takvog tipa u to vrijeme. Davor Bunčić je uz pomoć Roberta Mahovića napisao glazbu i tekst te se prijavio na natječaj. "Bio sam na putu u Sarajevu i pratio rezultate natječaja. Navečer, oko sat vremena prije proglašenja pobjednika, moja pjesma je bila na drugom mjestu. U svijetu, čovječe! Na kraju nije pobijedila, ali bio je to izniman uspjeh." - kaže Davor Bunčić.

Iako je pjesma prvotno posvećena automobilu, vrlo lako može biti i pjesma o ženi. Zapravo je to i neka vrsta zaštitnog znaka BE HA VE tekstova - nisu "explicite" samo ono što se čuje, nego imaju drugo, skriveno značenje. Baš kao nekad u starom delta bluesu, kad se nije smjelo govoriti protiv npr. države ili poslodavca za kojeg se radi.

Snimatelj i redatelj videospota, Vanja Stanković i scenaristica Iva Bunčić, osmislili su interesantnu priču, koja prati doživljaje jednog malog instrumenta - usne harmonike. Zanimljivo, spot je snimljen u dva grada, Zagrebu i Edinburghu. Prati poznate zagrebačke lokacije i zbivanja, poput sajma antikviteta na Britanskom trgu, Glavnog kolodvora, jednog od najstarijih novozagrebačkih naselja, Zapruđa te poznatog Rock Blues kluba u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, Hard Placea. Posljednji kadar spota je u Edinburghu snimljen u slavnoj ulici koja u filmovima o Harry Potteru nosi naziv Zakutna ulica. Uz Vanju Stankovića, spot su snimali i Dejan Hajduković te Ivančica Bunčić, u njemu glume mladi glumci Lara i Marko te članovi grupe BE HA VE.
BE HA VE okupljaju Davor Bunčić, Vedran Žanko i Zoran Haraminčić 2014. godine u Zagrebu. Premijerno se pojavljuju na kompilacijskom albumu "Blues for You – Tribute to Buha", koji je 2014. osvojio dvije nagrade Porin. 2016. godine snimaju album "One of These Days" na kojem se nalazi petnaest autorskih posveta raznim glazbenim žanrovima, u rasponu od roots rocka i southern countrya do bluesa, uz elemente folka, psihodelije i rhythm & bluesa. Album je odlično prihvaćen kod publike, a struka ga je nagradila nagradom "Fender Music Award" u studenom 2017. Singlovima "Elevator Blues" te "My Baby Does It Well" BE HA VE najavljuje drugi studijski album radnog naziva "Our Songs", kojim nastavljaju stvarati i promovirati kvalitetnu blues glazbu te održavati hrvatski blues na visokoj razini.