Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

terra incognita

Filip Pavić iznimno je talentiran mladi gitarist i skladatelj s diplomom master studija jazz gitare prestižnog Univerziteta za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu. Za vrijeme studija imao je priliku surađivati sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Jim Rotondi, Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi, a unazad nekoliko godina postaje sve prisutniji i traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, gdje surađuje s vrhunskim jazz glazbenicima, ali i predstavnicima drugih žanrova (Lucija Ćustić - Luce, Nina Romić, J.R. August). Početkom ove godine pristiže i formalna potvrda Filipovog neupitnog talenta i to u vidu posebne nagrade Status za Mladu nadu jazz glazbe koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

"Terra Incognita" njegov je prvi samostalni album, a sadrži osam autorskih kompozicija te obradu pjesme "Jutros mi je ruža procvjetala" za solo akustičnu gitaru. Pavića odlikuje moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodne glazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu glazbu.

"Kompozicija i improvizacija, kao i sav kreativni rad, obavijene su određenim velom misterije i nepoznatoga, unatoč svom našem znanju i iskustvu. Te aktivnosti uvijek sadrže aspekt istraživanja i nesigurnosti, što može potaknuti našu kreativnost na najljepše moguće načine. Nadam se da će slušatelji ovog albuma osjetiti i doživjeti tu predivnu kreativnu energiju i interakciju, koju smo i mi osjećali stvarajući ga." – istaknuo je Filip povodom objave albuma.

Album "Terra Incognita" snimljen je u studiju Štala Recordings u Sloveniji, pod producentskom palicom Roka Lopatiča, a dizajn i grafičko oblikovanje omota potpisuju Denis Butorac i Stanislav Kostić. Od danas se nalazi u prodaji po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.