Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

free

Nezaustavljivi Iggy Pop već je više od pola stoljeća sinonim za sirov, energičan i bezrezervni rock'n'roll. Ovaj svevremenski 72-godišnjak, pravog imena James Osterberg Jr. nam tri godine nakon hvaljenog studijskog albuma „Post Pop Depression“, nominiranog za nagradu Grammy, predstavlja deset novih pjesama, zajedno okupljenih na album simboličnog naziva „Free“!

„Free“ je njegov 18. po redu samostalni studijski album, a oslikan je paletom šarolikih i snažnih emocija koje se prelijevaju iz pjesme u pjesmu: „Na ovom albumu drugi glazbenici u moje ime šalju određenu poruku, ali ja posuđujem svoj glas. Po završetku koncertnog ciklusa koji je uslijedio nakon objave albuma „Post Pop Depression“, osjećao sam se kao da sam se riješio kronične nesigurnosti koja je predugo imala utjecaj na moj život i karijeru.“, otkrio je Iggy.

Bez obzira na novootkriveno samopouzdanje, legendarni rocker priznaje kako mu navedeno razdoblje nije proteklo u posve bezbrižnom tonu: „U meni se javio osjećaj potpune iscrpljenosti. Osjetio sam kako se pojavila želja da okrenem leđa i napustim sve. Želja za slobodom. Znam da je to nestvarno i da je sloboda samo osjećaj, ali čitav sam život vjerovao da je sloboda jedino čemu čovjek treba težiti. „Free“ je album za kojeg me inspiracija neplanirano pronašla, a nastao je zato jer sam mu se prepustio.“

Utjecajni glazbenik i član Rock and Roll kuće slavnih krajem lipnja ove godine je objavio reizdanje „izgubljenog“ albuma „Zombie Birdhouse“, koje je uslijedilo netom nakon što je glazbenik svoju svestranost potvrdio ulogom u filmu „The Dead Don't Die“ redatelja Jima Jarmuscha.

Iggy Pop je početak glazbene karijere obilježio kao frontmen legendarne proto-punk skupine The Stooges, a zahvaljujući snažnom utjecaju koji je imao na glazbenu kulturu, nadjenut mu je nadimak „Godfather of Punk“. Osim kao član sastava The Stooges, stranice povijesti rock & rolla ispisao je i zahvaljujući solo karijeri i hitovima kao što su „Passenger“ i „Lust For Life“, koju je glazbeni časopis Rolling Stone uvrstio na popis 500 najboljih pjesama svih vremena.

Popis pjesama

Free
Loves Missing
Sonali
James Bond
Dirty Sanchez
Glow In The Dark
Page
We Are The People
Do Not Go Gentle Into That Good Night
The Dawn