Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

JamieCullum photo03 UniversalMusicJamie Cullum, talentirani britanski multiinstumentalist, vokalist i kantautor, jedno je od najistaknutijih imena suvremene jazz-pop glazbe. Nakon sedam studijskih albuma stiže s novim, osmim izdanjem naziva „Taller“. Hrvatska publika „Taller“ može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu, dok je fizičko izdanje dostupno u prodaji: https://umhr.lnk.to/TallerJC

„Mislim da još nisam snimio album koji ovako zvuči. Pišem pjesme kako bih bolje upoznao samog sebe i „Taller“ je savršen dokaz za to.“ opisao je Cullum svoje najnovije izdanje na kojem je ponovno uspješno kombinirao žanrove kao što su pop, soul i R&B. Za produkciju je zaslužan njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj Troy Miller (Emeli Sandé, Mark Ronson).

Album je najavljen istoimenim singlom „Taller“ koji sadrži snažnu poruku – važnost istraživanja vlastite ranjivosti. „Ljudi se često šale na račun moje građe i činjenice da je moja žena viša od mene. Želio sam to pretočiti u pjesmu, pokazati da ranjivost nije slabost, već da nas ona čini snažnima.“, objasnio je Cullum.
Jamie Cullum svoj je debitantski album naziva „Heard It All Before“ objavio 1999. godine, a široj se publici predstavio izdanjem „Pointless Nostalgic“, koje je postiglo platinastu nakladu. Osim po svojem jedinstvenom glazbenom izričaju, koji vuče inspiraciju iz različitih žanrova, poznat je i po nenadmašivim nastupima koji u prvi plan stavljaju njegovu karizmatičnu scensku pojavu i virtuoznost na klaviru.

U dva desetljeća glazbene karijere njegovi su albumi prodani u više od 10 milijuna primjeraka, a među preostalim brojnim pokazateljima njegove popularnosti našli su se nastupi na brojnim velikim festivalima kao što su Coachella, Glastonbury i Queensday, te nominacije za nagrade Grammy i BRIT. Cullum strast prema glazbi pokazuje i izvan koncertnih prostora, te je od 2010. godine voditelj uspješne glazbene emisije na popularnoj radijskoj stanici BBC Radio 2.

„Taller“ – popis pjesama
Taller
Life Is Grey
Mankind
Usher
The Age Of Anxiety
For The Love
Drink
You Can't Hideaway From Love
Monster
Endings Are Beginnings
Love Is In The Picture* deluxe
Work Of Art * deluxe
The Man* deluxe
Good Luck With Your Dreas (Demo)* deluxe
Marlon Brando (Demo)* deluxe
Show Me The Magic* deluxe