Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pogon spot

Beogradski punk/rock'n'roll bend Pogonbgd objavio je spot za najnoviji singl Armija.

Pjesma je snimana i producirana u studiju Mašina 23, u Beogradu, tijekom četvrtog i petog mjeseca ove godine. Veliku podršku i pomoć prilikom snimanja spota pružio je snimatelj Strahinja Pavlović.

Snažno i iskreno Armija govori o odupiranju nametnutim pravilima i iznalaženju načina da se ostane dosljedan sebi, usprkos uobičajeno nepovoljnim okolnostima.

Pogonbgd postoji od 2004. godine, ime benda je igra riječi, može se čitati kao Pogon bgd (bgd - Beograd) ili Pogo (punk ples/šutka) nbgd (Novi Beograd – deo grada iz kog potiču članovi benda). Na početku bend je svirao obrade domaćih i stranih punk klasika, da bi već tijekom 2006. nastale prve autorske stvari. Prvi album U samoodbrani Pogon je objavio 2011. godine, odmah potom, 2012. objavljen je i drugi album Moji heroji. Bend je skrenuo pažnju na sebe iskrenim i jakim tekstovima i prepoznatljivom energijom na live nastupima.

Početkom 2017. godine objavljen je treći album Pogonophobia, na kojem je poseban gost bio legenradni bluz muzičar Dragoljub Crnčević Crnke. U prethodnih 15 godina bend je zabilježio veliki broj klupskih i festivalskih svirki u Srbiji i regiji, između ostalog Pogon je bio dio Arsenal festa, nikšićkog Lake festa, Exita...

Svoju biografiju Pogonbgd je 2019. godine obogatio prvim singlom Armija.