Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jamie taller

Jamie Cullum, miljenik glazbenih kritičara i publike, jedno je od najistaknutijih imena suvremene jazz-pop glazbe. Nakon sedam studijskih albuma, ovaj multiinstrumentalist, vokalist i kantautor najavio je dolazak osmog izdanja „Taller“ i tom prilikom predstavio istoimeni singl. Hrvatska publika singl „Taller“ može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Iza pjesme „Taller“ krije se snažna poruka – važnost istraživanja vlastite ranjivosti. „Ljudi se često šale na račun moje građe i činjenice da je moja žena viša od mene. Želio sam to pretočiti u pjesmu, pokazati da ranjivost nije slabost, već da nas ona čini snažnima.“, objasnio je Cullum. „Taller“ je producirao njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj Troy Miller (Emeli Sandé, Mark Ronson).

Singl će se naći na istoimenom albumu „Taller“, koji možemo očekivati 7. lipnja, a do tada je dostupan za prednarudžbu.

Jamie Cullum svoj je debitantski album naziva „Heard It All Before“ objavio 1999. godine, a široj se publici predstavio izdanjem „Pointless Nostalgic“, koje je postiglo platinastu nakladu. Osim po svojem jedinstvenom glazbenom izričaju, koji vuče inspiraciju iz različitih žanrova, poznat je i po nenadmašivim nastupima koji u prvi plan stavljaju njegovu karizmatičnu scensku pojavnost i virtuoznost na klaviru.

U dva desetljeća glazbene karijere njegovi su albumu prodani u više od 10 milijuna primjeraka, a među preostalim brojnim pokazateljima njegove popularnosti našli su se nastupi na brojnim velikim festivalima kao što su Coachella, Glastonbury i Queensday te nominacije za nagrade Grammy i BRIT. Cullum strast prema glazbi pokazuje i izvan koncertnih prostora te je od 2010. godine voditelj uspješne glazbene emisije na popularnoj radijskoj stanici BBC Radio 2.