Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Our Planet soundtrack cover UniversalMusic

Kreatori kultne dokumentarne serije „Planet Earth“ predstavljaju novi originalni dokumentarni serijal posvećen Zemlji, nastao u suradnji s Netflixom. Jednostavnog naslova „Our Planet“, serijal kroz 8 epizoda donosi priču o našem Planetu, a upravo je danas prva sezona premijerno predstavljena na popularnoj video-streaming platformi.

Ovakvi projekti traže i izuzetnu glazbu, a upravo su Decca Records i Universal Music Group te Globe, Netflix i World Wildlife Fund (WWF) udružili snage kako bi kreirali dostojan prateći soundtrack, koji je od danas dostupan za slušanje i hrvatskoj publici.

Serijal „Our Planet“ sastoji se od 8 epizoda, a planirano dolazi u mjesecu u kojem se obilježava Svjetski dan Zemlje – 22. travnja. Projekt redateljski potpisuje cijenjeni Alastair Fothergill, zaslužen za već spomenuti serijal „Planet Earth“ te „Blue Planet“. Iako kadrovi govore sami za sebe, priču slikovito prepričava Sir David Attenborough, koji zajedno s gledateljima diljem svijeta prolazi kroz nevjerojatna svjetska čuda i prirodu, s kritičkim osvrtom na zamjetne ekološke promjene i njihov utjecaj na Zemlju. Kao i kod prethodnih serijala, produkcija za „Our Planet“ trajala je četiri godine, a čitava priča s pratećim kadrovima rezultat je snimaka nastalih u više od 3000 dana snimanja u 50 različitih zemalja.

Za prateću glazbu zaslužan je Oscarom nagrađeni skladatelj Steven Price, koji je slikovito opisao svoju glazbenu viziju: „Svaki moment ove priče je poseban – bilo da je riječ o velikim epskim scenama, ili onima intimnog karaktera. Fokus mi je bio na emotivnoj povezanosti glazbe s nevjerojatnim prizorima koje serijal donosi. Nadam se da će glazba upotpuniti svaku epizodu i gledateljima omogućiti grandiozno putovanje, koje će nas sve inspirirati da promijenimo navike i okrenemo se očuvanju naše Planete“. Bogati tematski score snimio je Londonski filharmonijski orkestar kojim je dirigirao Geoff Alexander, u Abbey Road studiju u Londonu.

U kreiranju originalne pjesme sudjelovala je i popularna pjevačica Ellie Goulding, glasna zagovornica očuvanja okoliša, koju je Price pozvao da zajedno kreiraju pjesmu „In This Together“. O toj suradnji Ellie je otkrila: „Osjećala sam se kao da se pridružujem ultimativnog timu branitelja naše Planete. Ovo je serijal koji osvještava ekološku problematiku i inspirira te za promjenom. Pogledajte serijal i nikada više nećete Zemlju uzimati zdravo za gotovo.“

Spomenuta izdavačka kuća Decca Records, u čijem izdanju je objavljen „Our Planet“ soundtrack, kroz svojih 90 godina djelovanja uvijek je težila inovativnosti, kako u glazbenom svijetu, tako i prihvaćanju novih tehnologija. Stoga je i za potrebe ekološki prihvatljivog pakiranja fizičkog izdanja ovog soundtracka napravljen korak unaprijed – pakiranje i omot albuma napravljeni su od alga i FSC-vlakana odnosno Shiro Alga Carta papira; riječ je o ekološki prihvatljivoj tehnici preoblikovanja štetnih cvjetova algi u održivi papirnati proizvod.

I hrvatska publika serijal može pogledati na Netflixu, a prateći soundtrack s ukupno 40 originalnih skladbi dostupan je za slušanje putem digitalnih glazbenih servisa, Deezera i Google Playa.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici