Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mnogi drugi singl

Na prvi april, vjerojatno namjerno, Mnogi Drugi objavili su prvi singl kojim najavljuju svoj drugi studijski album. "Galileo" je ujedno i prva glazbena suradnja ovog benda, a Valentino Bošković se pokazao kao idealan izbor za pjesmu ove tematike. Jer tko može bolje govoriti o Galileu, zemaljskoj kugli, izvanzemaljcima i ostalim događanjima na Mliječnoj stazi od intergalaktičkog boga Marsa, Valentina Boškovića.

U nešto drugačijem glazbenom izričaju Mnogi Drugi su se uhvatili u koštac s još uvijek aktualnom problematikom Zemlje kao ravne ploče te je kroz pjesmu i spot satirično prikazuju. U maniri propovjednika finale pjesme zaključuje sâm Valentino Bošković, najpoznatiji nepoznati istraživač svemira. Dobili smo izjavu mjesečevom poštom i od Valentinota: "Ovi iz Mnogih Drugih su me probudili usri marsovskega pizolota, pa san in se mora nekako osvetit. Za osvetu san in izrepa priko pisme."

Ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi Drugi ne daju konkretan stav o obliku Zemlje već dovode u pitanje sve informacije koje nam se danas serviraju i traže od slušatelja ili gledatelja da se zapitaju što je istina, a što laž.

„'Galileo' je prvi singl kojim najavljujemo drugi album i novu fazu Mnogih Drugih. Glazbena suradnja s Valentinom Boškovićem, na koju smo jako ponosni jer izuzetno cijenimo njihov rad, također je prva suradnja s nekim glazbenikom i vjerujemo da će ih biti još u budućnosti. Jako smo zadovoljni kako je ispala pjesma i veselimo se otkriti i druge singlove koje pripremamo za ovu godinu - zaželjeli smo se novih pjesama i ta se energija može prepoznati u 'Galileu'." – kažu Mnogi Drugi.

Režiju spota potpisuju Martin² (Martin Mandir i Martin Zlopaša), Marko Čordaš (Studio Jeka) suvereno je vladao kamerom, za 3D & VFX efekte pobrinuli su se Nikola Kovač i Martin Zlopaša dok je za montažu zaslužan Bruno Režek.