Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

gordana

Gordanu Marković publika prepoznaje kao polovicu dua Auguste i izvođačicu u HRT-ovoj emisiji „A strana“, a stigao je trenutak da se predstavi i kao kantautorica u solo vodama! Prvi korak u tome je objava samostalnog singla „Što smo naučili“, koji nakon radijskog predstavljanja dobiva i svoj prateći videospot.

Crna Mlaka pored Zagreba među svojim ribnjacima i šumom skriva napušteni dvorac Zwilling, koji je poslužio kao savršena scenografija za video s redateljskim potpisom Filipa Tota. „Gordaninom spotu sam pristupio na likovni način. Želja mi je bila što jednostavnije prenijeti emociju u sliku gotovo performanskim zahvatom. Plesač Stipe Gugić iznimno je talentiran i svojim je sudjelovanjem u spotu savršeno oživio moju namjeru. Ideja je bila Gordanu kontrastirati s ‘pozadinom’ - ispraznim i sivim prostorom i protagonistom plesačem”, rekao je Filip Tot o inspiraciji za videospot.

Mladi glumački talent Stipe Gugić proplesao je i ispleo priču po hladnim zidovima i predivnoj prirodi dvorca Zwilling. Za odabrane kostime je zaslužna modna i lifestyle blogerica Ljupka Tanevska, a za make up Petra Sever.

„Rad u ekstremno hladnim uvjetima bio je puno lakši zahvaljujući toploj atmosferi divnih ljudi. Mislim da smo svi nešto naučili, a što – poslušajte i pogledajte u Gordaninoj pjesmi“, kaže mladi glumac Stipe Gugić.

Intrigirajući pop atmosferom, Gordanin debitantski singl odmiče od glazbe kroz koju smo je do sada poznavali, no sasvim dovoljno elemenata ostalo je da kroz „Što smo naučili” čujemo karakteristični glazbeni potpis ove mlade i talentirane glazbenice.

Osim što joj je ovo prvi samostalni singl, za Gordanu je ovo ujedno i premijera pjesme u tekstualnom dijelu – svoje umijeće stvaranja glazbe već je pokazala u Augustama, a sada po prvi put predstavlja pjesmu čiji tekst sama potpisuje. U kreiranju aranžmana pripomogao joj je Tomislav Šušak (Vatra), ujedno i producent pjesme, koji o suradnji otkriva: „Gordana i ja surađujemo već godinama u raznim oblicima, ali je rad na novom materijalu donio zdravo osvježenje u obliku drugačijih pjesama i novog načina rada. Veselim se što će ljudi imati prilike čuti što spremamo!“

A da je „Što smo naučili“ tek početak, potvrđuje i Gordana Marković: „Rad na samostalnom autorskom albumu velika mi je želja već duže vrijeme, ali nisam se htjela upustiti u to dok nisam osjećala da sam potpuno spremna. U Tomislava imam veliko povjerenje što se tiče aranžmana, tako da je on najvećim dijelom zaslužan za finalni zvuk. Napokon je došao trenutak da čujete bar mali dio onoga na čemu već nekoliko mjeseci radimo u studiju!“.

Osim kroz videospot, dostupan na Gordaninom službenom YouTube VEVO kanalu, pjesma je predstavljena i na digitalnim glazbenim platformama diljem svijeta – što u Hrvatskoj uključuje Deezer i Google Play.