Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

btrio18 rw01web

Intek Music predstavlja svoje prvo ovogodišnje izdanje kao rezultat suradnje s indijskim modern-jazz fusion sastavom iz Indije - The Bodhisattwa Trio. Album naziva „The Grey Album“ objavljen je 25. siječnja na digitalnim glazbenim servisima, a fizičko izdanje kreće u prodaju početkom veljače.

Glazba The Bodhisattwa Tria odvest će vas na sonično putovanje sve od ambijentalnog trip hop-a, preko industrijskog drum'n'bass-a i contemporary jazza, sve do neizostavnih ritmičkih struktura iz indijske tradicionalne glazbe i elektronike.

Trio čine Bodhisattwa Ghosh (autor glazbe i gitarist), Premjit Dutta (bubnjevi) i Arunava Chatterjee (klavir i bas synth). Njihova glazba prelazi okvire žanrovskog svrstavanja i ograničavanja i možemo ju okarakterizirati kao jedinstvenu, s posebnim osjećajem za harmonijsku i ritmičku ekspanziju, varijacije, virtuoznost i spontanu improvizaciju. Do sada su svirali na festivalima i u klubovima diljem Indije, te u Engleskoj, Sloveniji, Francuskoj, Hrvatskoj, Nemačkoj Poljskoj, Latviji, a na europsku turneju na kojoj će predstaviti novi album kreću u lipnju.

The Bodhisattwa Trio postoji od 2012. godine i do sada su objavili EP „Tuzzy Logic“, te albume „Intersections“ i „Heart of Darkness“, za koje su dobili pohvale kritike u Indiji i inozemstvu. „Heart of Darkness“ bio je najprodavaniji nezavisni album u Indiji u lipnju 2016. godine, te su za njega primili priznanja za „Album 2016. godine“ od „Mid-Day“ Mumbai i „One of The Top 10 Albums 2016.“ od „Rolling Stone India“.

Album „The Grey Album“ je sniman uživo u Blooperhouse Studiju, Kalkuta, za mix je bio zadužen Sayan Ghosh (Studio Outboard, Indija), a za mastering Marin Hraščanec.