Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Varga JedanOdNjih100

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je novi singl, treći ove godine, a ovoga puta radi se o nježnoj pjesmi 'Jedan od njih 100' kojom Varga glazbom i stihovima dostojanstveno i vrlo mirno 'klizi' sjetnim emocijama kroz dinamičan aranžman gudačke orkestracije i klavira, čime predstavlja jedno od svojih najkreativnijih ostvarenja do sada.

Za vrlo uspješnu instrumentalizaciju i naročit glazbeni ugođaj treba istaknuti Jeru Šešelju kao producenta, Deana Melkija na violini, Mateja Miloševa na cellu, Juricu Hotka na klaviru, te Dalibora Grubačevića koji je zaslužan za orkestraciju.

I ovaj singl zaokružen je spotom Doringa kojemu je ovo već 11. suradnja sa zagrebačkim kantautorom, a s obzirom na romantični senzibilitet pjesme, ovoga puta odlučili su se ovu priču 'ispričati' kroz putovanje vlakom u jedno nedjeljno zagrebačko kišno popodne, čime su prema prvim reakcijama stvorili posebno lijep zimski ugođaj koji 'podsjeća na čitanje ruskog romana'. Varga i Doringo u zagrebačkom će klubu Vinyl 1. veljače 2019. publici predstaviti sve svoje dosadašnje uradke.

Kako ističe kritika, danas se zbog plitkih i serijskih klišeja, nažalost, zaboravilo što je snaga pjesničkog nadahnuća u pop(ularnoj) glazbi, pa se Vargin rad u tom korovu izdvaja poput prekrasnog endemskog cvijeta. Na svoj prepoznatljiv način urbanog uličnog trubadura, pjesme mu rafinirano izvlače ljepotu poetske jednostavnosti: 'imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu.'

Zvonimir Varga na sceni je od 2010. godine kada objavljuje knjigu pjesama, a već iduće godine izbacio je svoj prvi album. Do danas ih je objavio osam nezavisnih od kojih su neki uvršteni među najbolje u regiji ('7' i 'Krugovi'), a za izdavačku kuću Croatia Records objavio je i 11 singlova.

Od početka djelovanja, održao je gotovo 200 koncerata po Hrvatskoj i šire, a napisao je i dvije publikacije: slikovnicu za djecu 'Veseli dan doktora Vedrana Veselića', te knjigu pjesama 'Poljubac budućnosti'. Sklada i glazbu za dječje kazališne predstave.