Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

melekBožo Vrećo, vrhunski interpretator sevdalinki, objavio je spot za novi singl "Dragi", pjesmu koja otvara album "Melek", peti Božin studijski uradak, jedan od najprodavanijih u regiji. Album je objavljen za Croatia Records u CD i vinil izdanju. Na pjesmi "Dragi" Božo je surađivao sa slovenskim saksofonistom Vaskom Atanasovskim, a spot je radio dvojac Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.

Lokacije snimanja su bile Gornji grad u Zagrebu i predivno Hiže na bregu u Zagorju. U spotu se pojavljuje i hrvatski TV voditelj Dorijan Klarić kako bi priča imala što vjerniju notu u samom prikazu emocija.

"U spotu se spajaju svijet sna i jave, prepliću se sjećanja i ono što je stvarno i opipljivo. Lik "Dragog" dolazi kao snoviđenje, kao sjenka koja i s onog svijeta pazi na onog drugog. Oni se osjećaju i bez da se vide i ta iskonska antologijska ljubav zapravo se proteže kroz cijeli taj dramski prikaz sjete, nedostajanja, čežnje i samoće. Ključ ima metaforičko značenje da je sve i dalje u njegovim rukama, da mu prepušta odluku srca i što da mu život nosi, on će ga uvijek štititi i biti uz njega. Radnja se ipak retrospektivno vraća u neko minulo razdoblje u prošlom stoljeću i plovi kroz sadašnjost u buđenju", izjavio je Božo koji na albumu potpisuje sve tekstove i muziku.

Božo Vrećo je ovih dana imao koncerte u Kanadi i Americi gdje je nastupao i na čuvenom Broadwayu. Time je još jednom pokazao da njegova glazba ne poznaje granice. Slijedi nastup i u beogradskom Sava centru 15. prosinca. Poziva svoju, kako je on naziva, "zlata vrijednu publiku", koja ga obožava, a on im višestruko uzvraća tu ljubav.
"Publika osjeća iskrenost, posvećenost, predanost, snagu i volju. Dođite da uživamo u magičnoj noći, plešemo, pjevamo, smijemo se, plačemo jer sve je to sevdah", dodaje Božo Vrećo.