Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

rezerve

Rock’n’Roll romatičari Rezerve objavili su “Oduzimaš dah”, peti singl sa svog hvaljenog albuma prvijenca “Ravno u zamku” koji im je priskrbio status predvodnika, te jednog od najperspektivnijih rock bendova mlađe generacije.

Upravo spoj romatičnog i tragičnog, modernog i retro uz mladalačku zaigranost s pitkim, poletnim, energičnim, novovalno jednostavnim himničnim odama ljubavi pokazali su se glavnim adutima ovog benda među čijim radom je kritika prepoznala i zvuk Đavola, Psihomodo popa, te Idola.

S pjesmom ‘Oduzimaš dah’ Rezerve ponovno napadaju radijski eter istovremeno privodeći kraju priču debitanskog albuma kojeg će 15.11. koncertno predstaviti zagrebačkoj publici u Tvornici kulture, a dva dana nakon, 17.11. uslijedit će i njegova riječka promocija u OKC Palachu.

O samoj pjesmi vokal grupe Šime Lalić izdvaja: ‘Pjesma je nastala još 2015. godine, odmah nakon našeg prvog izdanja, EP-a "Evo Rezerve!". Tek dvije godine poslije smo je snimili u RSL studiju u Novom Mestu uz pomoć Bojana Pahljine i Marka Mrakovčića. Mogu reći da je to jedna naša klasična, brzopotezna stvar koja odlično funkcionira uživo.’

Prateći video broj režirao je Dalibor Barić koji iza sebe ima zapažene uratke s Kojotima i grupom Detour pa je tako sa svojim ‘pomaknutim’ redateljskim pristupom privukao pažnju i Rezerva što je rezultiralo suradnjom. Prema riječima redatelja spot je inspiriran giallo i gothic horor filmovima uz dozu humora i nadrealizma gdje se radi o grupi dokonih džentlmena, lovaca na vampire koji hrabro odlaze na bal vampira naoružani pjesmom i šarmom.

Proteklih nekoliko sezona Rezerve su nastupali po festivalima u regiji i skupljali iskustvo, a posebno ističu pobjedu na trećem izdanju RockOff festivala, te finale na  banjalučkom Demofestu. Uz promociju novog single za nekih 15 dana spremni su  za svoj prvi veliki solistički koncert gdje će predstaviti svoj cjelokupni dosadašnji rad, a kako su u kratkom periodu skupili podosta  koncertne kilometraže gdje su  bili i predgrupa Neni Belanu i Dubiozi Kolektiv poručuju publici da 15.11. može očekivati energičnu rock’n’roll večer punu ljubavi i dotjerani bend u dobroj formi.

Koncert Rezervi dio je Reflektor festivala, serije nastupa regionalnih i inozemnih indie izvođača u Tvornici kulture. Osim Rezervi u ovogodišnji Reflektor ulaze svirke grupa Son Lux, Spain, Homesick, Risha, My Baby i Public Service Broadcasting.

Ulaznice u pretprodaji iznose 30 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 50 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima