Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

KLMAY web

"May" nije britanska premijerka ni gitarist Queena - riječ je o albumu prvijencu glazbenog projekta Kensington Lima, autora i glazbenika Josipa Radića.

Sniman u razdoblju od dvije godine na relaciji Zagreb - Rijeka - Split, album broji 12 pjesama na kojima je sviralo i pjevalo ukupno 16 glazbenika, Josipovih prijatelja i kolega. Različiti stilski rukavci i pritoci rock'n'rolla, americane, akustičnog folka i elektronsko-ambijentalnih zvukova objedinjeni su u jedinstveni žanr pod nazivom "cassette pop" koji slušatelja vraća u vrijeme kazeta, fiksnih telefona i mlinaca za kavu.

Radić je autor svih pjesama na albumu, uz jednu suradnju na pjesmi "Memphis" u kojoj se kao koautor pojavljuje Neven Kolarić iz benda Riverpool.

Album možete poslušati na linkovima:
Bandcamp: https://kensingtonlima.bandcamp.com/
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/76109122?app_id=140685
Spotify: https://open.spotify.com/album/4XGlwMVb8CL3Y9mTmhpIhc

Glazbenici Mark Mrakovčić, Branko Dragičević, Jere Šešelja, Danijel Kadijević, Luka Norac, Lovorka Sršen, Vedran Baotić, Vedran Križan, Davor Capković, Aljoša Šerić, Darko Bakić, Danijel Benko, Hrvoje Prskalo, Olja Dešić, Marko Jurić i Neno Belan svojim su vokalnim i instrumentalnim dionicama dali posebnu vrijednost albumu, dok je za vizualni identitet zaslužan Darko Kujundžić.

Uz digitalne glazbene servise, album je dostupan i u fizičkom CD izdanju, a svoje koncertno izdanje "May" će dobiti u 2019.