Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ceza

Goran Jurić, sjajan gitarist iz Osijeka, zamislio je album "Ceza" kao zaokruženu cjelinu u kojoj je jazz trio postavljen u nestandardnom okružju.

Okruživši se dvojicom sjajnih instrumentalista – basist Dario Hleb i bubnjar Dario Bobek – Goran Jurić teme postavlja na način klasične glazbe uz improvizaciju kao srž jazza što dovodi do iznimnog slušateljskog iskustva. Goranovim riječima: "U tom je kontekstu teško reći, iako se na nekim mjestima čini očitim, gdje zapravo harmonijski započinje klasična glazba, a gdje jazz. Na taj se način ova glazba, kako kompozitorski tako i svirački, udaljava od uobičajenih pojmova normalnog i klasičnog."

Na albumu "Ceza" nalazi se osam autorskih kompozicija, uz intro za "Spooky Swing" kao izdvojenu kompoziciju. Ovaj album pisan je za glazbenike koji su na njemu svirali što je odredilo zvuk i produkciju. Album "Ceza" koji je likovno oblikovao snimljen je uživo u studiju Homeland, dok su tek na određenim mjestima u postprodukciji diskretno pojačane neophodne glazbene tenzije naknadno snimljenim orkestrom.