Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jembrelaJembrela je instrumentalni alternativni-rock bend iz Čakovca. Novi Telecaster probudio je potrebu za svirkom i kreativnom relaksacijom 2010. godine kada je bend oformljen kao trio. Pridruživanjem ritam gitare nekoliko godina kasnije, bend počinje djelovati kao kvartet, a danas ga čine na gitarama Bruno i Stanislav, na basu Milivoj a na bubnju Zoran.

Kroz izraz Waltera Gropiusa The mind is like an umbrella. It’s most useful when open., otvorenog uma i duha bend glazbom oslobađa i otvara osjetila. Zvuk prožet dozom melankolije, post-rock pa čak i noise atmosferom, definiran je jasno. Jasan stil i čvrsti rifovi određuju karakter benda a istovremeno su i rezultat 432Hz tuninga, kojeg se povezuje s prirodnom frekvencijom planeta Zemlje (Schumann resonances). Kozmička frekvencija i rezonanca obogaćuje fizički i duhovno - čak metafizički.

Ideja i koncept albuma „Jembrela“ proizašlog iz sinergije benda pozivaju čuti i čuti, obogatiti se energijom zvuka i prepustiti se njegovoj razigranoj sinusoidi sve do erupcije.

Više o Jembreli možete:

- saznati na jembrela.com
- čuti glazbu na jembrela.bandcamp.com/releases
- pratiti na facebook.com/jembrelamusic
- vidjeti spotove na youtube.com/jembrelaband