Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

opca opasnostJedan od najboljih rock 'n' roll bendova u Hrvatskoj, Opća Opasnost, već su poznati po rock baladama, a sada predstavljaju novu poslasticu za sve ljubitelje njihovog zvuka, "Da je Bog dao" koja je pravi nasljednik hitova poput "Jednom kad noć", "Pobjeg'o sam", "Za svaku tvoju suzu" i "Tvoje ime čuvam".

I za novu pjesmu glazbu i tekst je radio dugogodišnji suradnik i prijatelj benda Mario Vestić, dok je cijela Opća Opasnost radila zajedno na aranžmanu. Sve je snimano, miksano i producirano u Studiju "MAK" u Gradištu kod Branimira Jovanovca - Banija.

Još jedan dugogodišnji suradnik i prijatelj Opće Opasnosti, Marko Zeljković, režirao je videospot, dok iza produkcije stoji Six Nine Studio. Spot je sniman u velikoj industrijskoj hali i pogonu tvrtke Đuro Đaković u Slavonskom Brodu koja je samo za ovu prigodu postala velika rock pozornica.
 

Legendarni hrvatski bend nastavlja tradiciju snimanja vrhunskih pjesama i spotova koji odmah po objavljivanju postanu hitovi među publikom i kritikom, pa je za očekivati da će i "Da je Bog dao" ići istim smjerom. Pjesma dolazi u pravo vrijeme kada bend obilježava godišnjice objavljivanja važnih diskografskih izdanja – njihov posljednji studijski album "Rocker... to sam ja" objavljen je u svibnju 2014. godine, a prije tri godine objavljena je, po izboru Fan Cluba Opće Opasnosti i Croatia Recordsa, njihova kompilacija "Ultimate Collection".

Županjski rockeri imaju bogato koncertno ljeto po cijeloj Hrvatskoj, a samo u lipnju očekuje ih 7 koncerata. Popis svih koncerata pogledajte na njihovoj web stranici: http://www.opca-opasnost.com.

8.6. Markuševec
15.6. Križevci
16.6. Zagreb
22.6. Strizivojna
23.6. Gradac
29.6. Duga Resa
30.6. Sveti Petar u Šumi