Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

zagrebacka filharmonija

Ove srijede 7.3. u svečanoj dvorani Palače Dverce na Gornjem gradu u Zagrebu, predstavljeno je najnovije, reprezentativno CD-izdanje koje je orkestar Zagrebačke filharmonije pod umjetničkim vodstvom maestra Dmitrija Kitajenka ostvario za prestižnu njemačku diskografsku kuću Oehms Classics.

CD-album, koji donosi više raritetnih ostvarenja iz opusa slavnoga ruskoga skladatelja Igora Stravinskog, prva je suradnja Zagrebačke filharmonije i Oehms Classics, kojom se Zagrebačka filharmonija pridružila izabranom društvu međunarodno priznatih dirigenata, solista, ansambala i orkestara koji snimaju za ovu diskografsku etiketu.
U povodu novoobjavljenoga albuma, okupljenima u Dvercu obratili su se maestro Dmitrij Kitajenko, jedan od "posljednjih velikih dirigenata našega doba", potom ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch, a podršku ovom važnom događaju za Zagrebačku filharmoniju, ali i zagrebačku glazbenu scenu općenito dao je i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.

Suradnja između Zagrebačke filharmonije i Oehms Classics tu međutim ne staje, jer već ovoga četvrtka maestro Kitajenko i naš orkestar za istoga izdavača započinju snimanje novoga CD-a.

Novi CD donijet će dva ruska orkestralna remekdjela: Serenadu za gudače, op. 48 Petra Iljiča Čajkovskog i Godišnja doba Aleksandra Glazunova!