Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

amorphis tvornica samirck 22Amorphis je napokon završio sa snimanjem novog studijskog albuma kojeg su odlučili nazvati „Queen Of Time“. U prodaju će biti pušten 18.5.2018. Za razliku od prethodnika, na ovome će se albumu moći čuti gudački instrumenti, flaute, pa čak i zbor. U dodatku, po prvi put će se čuti njihov pisac stihova Pekka Kainulainen koji će govoriti na finskom.

Alfa i omega benda – Esa je o albumu rekao da ih je „Queen Of Time“ sve iznenadila. Dok su ga snimali nisu znali da je producent Jens Borgen već zamislio sliku albuma u glavi. Kažu da je album nastavak na „Under The Red Cloud“ album te da su im pjesme agresivnije uz više dinamike, harmonija i orkestralnih aranžmana. Rezultat svega je Amorphis kakvog prije niste čuli – kaže Esa.
Omot albuma prepustili su u ruke Jeana „Valnoira“ Simoulina. Pisac Pekka Kainulainen kaže da su teme stihova univerzalne, priča o čovjeku koji traži, nalazi i zaboravlja. Jedna iskra može zapaliti svijet dok se od jedne ideje može roditi nova kultura.
Zanimljivo je da se s ovim albumom vraća i stari/novi basist – Olli-Pekka 'Oppu' Laine. Oppu je jedan od osnivača Amorphisa 1990. godine, a iz benda je otišao 2000. Sada se vratio budući da je prošle godine iz benda otišao Niclas Etelävuori. Datume turneje još nisu objavili, međutim, ovog ljeta ih se može vidjeti na dosta festivala diljem Europe.