Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

NinaKraljic Negdje video shooting p02 NKsocialmedia

Sa svog debitantskog albuma «Samo» Nina Kraljić objavljuje novi singl – pjesmu «Negdje», za koju predstavlja i prateći videospot, redatelja Luke Rukavine.

Novi singl i video stižu nam u trenutku kada Ninin debi-album „Samo“ obilježava godinu dana od objave – svoj prvijenac predstavila je 30. rujna prošle godine, u izdanju Universal Music Hrvatska. «Negdje» nasljeđuje Ninin prethodni singl «Vir», a pjesma je također djelo cijenjenog autorskog tandema – Ines Prajo i Arjane Kunštek, dok ju produkcijski potpisuje Ivan Popeskić. Svima koji prate Ninin rad, spomenuta imena su dobro poznata, budući da još uz producenta Tihomira Preradovića čine njen izvrstan glazbeni i kreativni tim, koji je zajedno s njom stvarao njen debi-album.

Kako je u proteklim tjednima otkrivala putem svojih društvenih mreža, Nina se za potrebe novog videa upustila u profesionalno treniranje plesa – provela je 15-ak dana redovito trenirajući, kako bi zajedno s plesnim partnerom – profesionalnim plesačem Vladom Kopčićem kreirala ovaj emocijom ispunjeni video, kao vizualni odraz novog singla „Negdje“. Video redateljski potpisuje Luka Rukavina, a sniman je u Zagrebu – u Zagrebačkom plesnom centru, te na lokacijama na otvorenom.

„Ideja da plešem 'Negdje' je nastala odmah u glavi još dok je pjesma bila u procesu stvaranja. Počela se realizirati kroz 15 dana svakodnevnog vježbanja osnova tanga i koreografije od skoro 4 minute što je samo po sebi izazov, pogotovo unutar zadanog vremenskog okvira i mojeg nepoznavanja plesnog pokreta takve vrste. Srećom pa Vlado Kopčić (profesionalni plesač) i ja dijelimo ljubav prema izazovima i poslovnom stavu da se može ako se hoće. Od spota naravno ne bi bilo ništa da mi kao redatelj nije uskočio dugogodišnji kolega Luka Rukavina, kojeg sam upoznala u sinkronizaciji crtića, a diplomirao je dramaturgiju na ADU u Zagrebu te program filmske i tv režije na FAMU u Pragu. Neizmjerno sam mu zahvalna na strpljenju i želji da uskoči sa mnom u ovu avanturu. Hvala cijeloj ekipi od srca. Posebnu zahvalu želim dati i Zagrebačkom plesnom centru u Ilici koji nam je ustupio svoje tri prostorije na cijeli dan sa maksimalnom ljubaznošću.“ – otkriva Nina Kraljić o videospotu za „Negdje“.

Osim u originalnoj hrvatskoj verziji, Nina je pjesmu otpjevala i na hebrejskom jeziku, a ta je verzija također dostupna na debi-albumu, pod nazivom «Ata Ey Foshehu Sham». Ines Prajo otkriva: «Još  dok  je  nastajala glazba ove pjesme,  prepoznali  smo  taj sefardski  ugođaj i bilo nam je logično da tekst  bude  dvojezičan. Kako ne poznajemo  nikog  tko  bi  nam  napravio poetski  prepjev na  ladino  jezik (jezik  Sefarda) ,  tako  smo  odlučile  da  to  bude  prepjev  na  hebrejski.  Eden  Barzilay, mlada  izraelska  umjetnica,  s  kojom  smo  kao  autorski  tim  već  surađivali,  napravila  je  uistinu  prekrasan  prepjev  pjesme,  nastojeći  zadržati  smisao  i poetiku, tako  da  pjesma  zvuči  prirodno,  kao  da  je  izvorno  pisana  na  hebrejskom  jeziku.»

O nastanku pjesme i njenom značenju vrlo emotivno i iskreno govori i Nina Kraljić: «Pjesma Negdje za mene je vječni dokaz zakona privlačnosti, u ovom slučaju između pjesme i pjevača jer njeni tekstualni, melodijski i stilski elementi sadrže veliki dio mene, mog privatnog života i glasovnog muzičkog izričaja.

Kako smo shvatili da je posebna i univerzalna odmah na početku, jer spaja sefardski  sa balkanskim etnom, odlučili smo realizirati tu dvostranost kroz dvije verzije; jedna na hrvatskom, druga na hebrejskom opet pokazajući da glazba nema jezične barijere. Budući da sam od malih nogu inspirirana Ofrom Hazom, za mene je ovo bila ogromna čast i izazov imati priliku ostvariti tu ljubav prema izvornoj ethno world music glazbi koja spaja ljepotu, mističnost, duhovnost sa suvremenim.

Ines Prajo, Arjana Kunštek i Ivan Popeskić, hvala Vam što ste ovom pjesmom spojili moje sadašnje djelovanje s maštom djetinjstva i onim danima kada sam kao mala u sobi plesuckala i pjevušila samo za sebe, imitirajući ono što danas zaista radim na jedan autentičan način djeleći ljubav prema ovoj vrsti glazbe i izvan svoje male roze sobe. Privilegirana sam».

Videospot za „Negdje“ te verzija na hebrejskom jeziku dostupni su na Nininom službenom YouTube/Vevo kanalu.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici