Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

nick-cave

Izdavačka kuća Mute Records za 5. svibnja odredila je datum izlaska nove kompilacije Nicka Cavea i njegova sastava The Bad Seeds. "Lovely Creatures: The Best of Nick Cave & The Bad Seeds, 1984-2014" kao logično proširenje prethodne slične zbirke iz 1998. bit će presjek trideset godina duge karijere sastava nastalog nakon razlaza Caveovog prethodnog benda The Birthday Party", a predviđeno je nekoliko različitih izdanja: 2CD, 3CD+DVD s knjižicom od 48 stranica, 3LP i tzv. Super Deluxe izdanje s 3 CD-a, dvosatnim DVD-om te tvrdoukoričenom knjigom od čak 256 stranica!

Ono što je pak za nas posebno zanimljivo uvrštenje je koncertne verzije "Into My Arms", i to sa zagrebačkog INmusica 2008. Uistinu dojmljivu izvedbu potpomognutu brojnim grlima Zagrepčana i njihovih gostiju možete poslušati i pogledati niže, a uskoro, dakle, i na "Lovely Creatures: The Best of Nick Cave & The Bad Seeds", preciznije na DVD-u koji prati proširena izdanja. Sjajna atmosfera s Jaruna očito je prepoznata kao antologijski trenutak u bogatom koncertnom katalogu umjetnika koji i inače u Hrvatskoj ima snažnu fanovsku bazu.

Pjesme su, inače, birali Nick Cave i donedavni stalni suradnik i prijatelj od djetinjstva, multiinstrumentalist Mick Harvey, uz pomoć trenutne postave benda, a sam je Cave na službenoj web-stranici pojasnio odabir: "Ovo izdanje sastavljeno je da bude vodič kroz tri desetljeća stvaranja glazbe. Mnogo je tu bilo pjesama. Pjesme koje smo mi odabrali one su koje su se zadržale iz bilo kojeg razloga. Neke od njih zahtjevaju da ih se izvodi uživo. Druge su naši osobni favoriti. Neke su pak prevelike i imaju veliku povijest sa sobom. A ima i onih koje se nisu nametnule, jadne. Te trebate sami otkrivati."

best of