Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Godinu dana od svog posljednjeg vrućeg spektakla u Tvornici kulture, omiljeni rokeri vraćaju se po još jedan susret sa zagrebačkom publikom. Već tradicionalnim koncertom, Brejkersi će svojim žestokim nastupom ugrijati jesen u petak, 4. listopada 2024. godine.

Partibrejkers su osnovani 1982. godine, svoj su prvi koncert u Zagrebu održali već godinu dana kasnije, a prvo su eponimsko studijsko izdanje objavili 1985. godine. Svojim su britkim stihovima, prljavim zvukom, moćnim gitarskim riffovima i tutnjavom bubnjeva publiku osvojili već prvim albumom. Pjesme poput „Hej Ti, Dole U Mraku“, „Stoj, Džoni“ i „Ti Moraš Biti Moja (Sad)“ i danas su neka od najvećih rock ostvarenja. Brejkersi su tri godine kasnije objavili i „Partibrejkers II“, a već je sljedeće godine uslijedio i „Partibrejkers III“. Nezaustavljivi i kreativni, „Razuzdani i ludi“, pažljivo su detektirali duh, stanje i probleme jednog vremena, sastavljajući svoja zapažanja i razmišljanja u inteligentne i neponovljive stihove.

Brejkersi su bend koji je odgojio i inspirirao generacije te utabao put čitavom žanru. Talentirani, inspirativni i iznad svega slobodni, stvorili su jednu od najmoćnijih i najpoznatijih diskografija na ovim prostorima. Iza sebe imaju već osam studijskih izdanja, dvije kompilacije i nekoliko live albuma koji su publici pružili vrelo žestokog, prljavog i divljeg zvuka. Beskompromisni i nepokolebljivi, četvrti su studijski album „Kiselo I Slatko“ objavili 1992. godine, a uslijedili su „Ledeno Dobra“ 1997. godine, „Gramzivost i Pohlepa“ 2002., „Sloboda ili Ništa“ 2007. godine te posljednji album „Sirotinjsko carstvo“ koji će sljedeće godine proslaviti svoj 10. rođendan. Frontmen Brejkersa Zoran Kostić Cane sve se ove godine posebno ističe svojim iskrenim, kritičnim stavom koji se ne boji podijeliti sa svijetom. Britak i odvažan, kroz četiri se desetljeća pozicionirao kao jedan od najpoznatijih stihoklepaca i poeta čija lirika savršeno korespondira i diše uz rokenrol pozadinu. Ove je godine objavio i svoju hvaljenu prvu zbirku poezije „Ukrštene reči“, pa su njegovi stihovi umjesto melodije napokon dobili i svoje korice.

Kultni beogradski rokeri ponovno dokazuju da se sa Zagrebom vole, odnosno obožavaju javno. Brejkersi brižno njeguju ovu vezu sa svojom publikom, a publika im svaki put uzvraća ljubav. Tvornica kulture vraća punk / rock / blues i Brejkerse koji će još jednom izazvati pravi „Krš i Lom“.

Prvih 200 ulaznica po early bird cijeni od 18 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznica iznosit će 20 eura. Ako ih ostane, na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 22 eura.



Izvještaji



Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin