Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

01 JazzHR 2024U srijedu, 20. 3. – ponovno u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog od 19:30 sati – čekaju nas novi jazz glazbeni doživljaji. On je naš svestrani gitarist i kompozitor, jedinstven po stilu i sviranju dvije gitare u istom trenutku. Njegovo ime dobro je poznato svima, a sa svojim trijom na JazzHR stiže iz Rijeke. U jakom jazz društvu Zvonimira Šestaka (kontrabas) i Janka Novoselića (bubnjevi) Darko Jurković Charlie predstavit će svoj novi album Trio, Duo, Solo.

Oni, pak, dolaze iz Slovenije, ali su već dobro poznati u našoj sredini. Vibrafonista Vida Jamnika sa samo 11 godina ikona hrvatskog jazza Boško Petrović proglasio je svojim legitimnim nasljednikom. S pjevačicom Ajdom Stinom Turek upoznao se na Berkleeju u Bostonu, a oboje i skladaju. Snimili su svoj zajednički album prvijenac – Rajska ptica – kojeg sa svojim kvartetom prvi put predstavljaju u Zagrebu.

Za brojne poklonike Charliejeve gitare ili za one druge koji će biti skloniji Ajdinu vokalu u spoju s elegantnim zvukom Vidova vibrafona, poruka je jednostavna: Srijedu 20. ožujka powered by JazzHR odmah upišite u svoje kalendare! A ulaznice za takvu jedinstvenu večer nabavite što prije: na blagajni Lisinskog ili u sustavima ulaznice.hr i entrio.hr.