Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ArtCaffe gypsy swingKlub Komedija u ožujku nastavlja s programima i koncertima jazz scene pod sloganom "Mjesto gdje jazz postaje stvarnost!". Svi dosadašnji koncerti bili su rasprodani što pokazuje da su jazz programi i Klub Komedija prihvaćeni među publikom koja voli tu vrstu glazbe. Na ovaj način stvorena je scena na kojoj se mogu afirmirati domaći glazbenici i gostovati strani te kako su nam posjetitelji rekli da smo dobili pozitivan spoj Zagrebačke tradicije nastale u Ritzu i BP clubu. Uz klasične koncerte u Klubu komedija održavaju se i programi besplatnih edukacija za mlade glazbenike, Jazz Lab, u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži.

U utorak 5.3. ‘August…Rhythm changes’ koncertna je promocija autorskog gypsy swing albuma gitarista Ivana Grgića - Špire. Na albumu je deset originalnih skladbi i jedna tradicionalna kompozicija. Članovi sastava su: Ivan Grgić - Špiro, Mirko Prišlin, gitara, i Mario Jamnić, kontrabas, a pridružit će im se Diego Ortiz, harmonika i klavir, Radovan Bjelajac, violina, te Franjo Stojaković, klarinet. „Špirologija“ je gypsy jazz sastav koji je osnovao Ivan Grgić - Špiro, bivši gitarist legendarnog Gadjo Manouchea u kojem je svirao više od 13 godina, nastupajući po Hrvatskoj i Europi. Uz njih, svirao je i s glazbenicima kao što su Joscho Stephan, Robin Nolan i Gunhild Carling, Neno Belan, Mate Matišić... Špirini autorski projekti više puta su nominirani za razne nagrade kao što su Porin i Rock&Off.

Tjedan dana poslije 12.3. Antun Profeta Quartet provest će vas kroz najpoznatije fusion i jazz standarde „odjevene u novo ruho“ i prilagođene modernom glazbenom izričaju. Antun Profeta hrvatski je glazbenik koji svira s brojnim glazbenicima s domaće scene i djeluje kao freelance bubnjar, instruktor bubnjeva, udaraljkaš i band leader. Članovi kvarteta su: Antun Profeta, bubnjevi, Martin Šac, gitara, Marko Bradaš, bass gitara, Diego Antonio Ortiz, klavijature.

Dana 19.3. jazz pijanist i skladatelj Ante Jeličić u Klubu komedija održat će koncertnu promociju svog drugog studijskog albuma ‘’DA-DU’’ uz pratnju svog kvinteta. Ovim albumom Ante Jelčić Quintet vraća dašak stare slave „Blue Note“ izdanja i bit će užitak za sve ljubitelje starih jazz formi. Osim Jeličića, klavir, Quintet sačinjavaju: Valdemar Kušan, truba, Miro Kadoić, saksofon, Bojan Skočilić, kontrabas, te Adriano Bernobić, bubanj. Ante je album opisao: „Osam kompozicija, svaka sa svojom pričom izrečenom kroz strast i ludilo glazbenika ovog kvinteta, za mene je i više nego dovoljan razlog za zadovoljstvo i sreću“.

Za sam kraj ožujka 27.3. Martin Lajtman Trio je sastav oformljen na Jazz akademiji u Grazu, a njihov izričaj obilježen je jakim glazbeničkim osobnostima. Sastav izvodi pretežno autorske kompozicije osnivača grupe, inspirirane zvukom legendarne izdavačke kuće ECM, uz nekolicinu kompozicija iz standardnog jazz repertoara. Kompozicije koje izvode temelje se na prevrtljivim harmonijskim progresijama i pjevnim melodijama izraženim introspektivnom svirkom. Sastav se sastoji od Sebastiana Baumgartnera na bubnjevima, Hrvoja Kralja na kontrabasu i Martina Lajtmana na klaviru.



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala