Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Projekt Manifest crnila idućeg utorka, 27. veljače, u zagrebački klub Močvara dovodi trojac: War, Vûlom i Drown. Početak koncerta predviđen je za 20:30, a vrata se otvaraju u 19:30.

DROWN (Karlovac)
Ostali smo posve zatečeni zadnji puta kada su DROWN započeli svoje putovanje shoegaze prostranstvima. Momci unose svježinu u žanr koji je ovih dana poznatiji nego u početcima. Slaganje gomile pojačala i sanjiva mjuza i tihi vokali koji poput jeke prodiru iz zvučnika su njihova strast. Utjecaje su nadrasli, vodeći nas na neko drugo mjesto koje se materijalizira pred očima dok trojac vješto prebire po instrumentima. Pozdravimo njihov povratak, jer Crnilo nikad nije bilo sanjivo kao tada.

WAR (Njemačka)
Ako je shoegaze onomad bila glazba za kužere, tada je doomgaze mjuza za sve one koji će to tek postati. Veni vidi WAR su njemački žanrovski hibrid stoner doom-a i shoegaze-a što nam ponovno rađa novi žanr, što opet znači sasvim nove zvukove na pozornici kluba koji se ne libi istraživati dalje od svih odrednica. Kozmonauti su ovoga puta sakriveni u trojac, simpatičan i skroman, naoružan glasnim rifovima, urlicima i pojačalima koja tjeraju vaše loše raspoloženje.

VÙLOM (Zagreb)
Za sam kraj večeri, stiže nam premijera melankolična i melodična death doom-a. Nekad se u podzemlju skrivaju bendovi za koje niste znali da postoje, a njihova neupitna kvaliteta je ono što ih čini bitnim akterima. Upravo su takvi i VÙLOM koji svoje početke vežu za Split, no već neko vrijeme rade i funkcioniraju u Zagrebu. Vješto stapaju melodične pejzaže s žestokim i teškim zvukom depresivna metala. Njihov je zvuk negdje između „Peaceville” trojstva s početka 90′-ih i novijih bendova ista žanra. Emotivna tmina za mračna vremena koja se često nadvijaju nad svima nama. Ovo je njihova močvarna premijera. Neka bude zapamćena!

Satnica:
19:30 vrata
20:30 Drown
21:15 War
22:15 Vûlom

Upad u pretprodaji: 7 €
Upad na dan događanja: 10 €IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici