Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako javlja istarski.hr, u Pulu iduće godine stiže američka rock zvijezda Lenny Kravitz. Detalji oko tog koncerta bit će uskoro poznati, a na službenoj stranici glazbenika tek su objavljeni prvi datumi europske turneje. Obzirom da su ti datumi tijekom lipnja i srpnja, lako je za očekivati kako će upravo pulski koncert biti u jednom od ta dva mjeseca.

Lenny Kravitz američki je glazbenik, tekstopisac i producent. Sin je TV-producenta rusko-židovskog porijekla Sya Kravitza i glumice Roxy Rocker, porijeklom s Bahama.

Kravitz je do sada snimio jedanaest studijskih albuma, a procjenjuje se da je prodano više od dvadeset milijuna nosača zvuka s njegovom glazbom. Tijekom karijere osvajao je mnogobrojne glazbene nagrade, a Gammy nagradu za najboljeg muškog izvođača dobio je četiri godine zaredom (od 1998. do 2002.). Osim što je tekstopisac i izvođač, Kravitz aranžira i producira te svira gitaru, bas, bubnjeve, klavijature i perkusije.

Rođen je 26. 5. 1964. u New Yorku pod pravim imenom Leonard Albert Kravic. Kao dijete je počeo svirati bubnjeve, a zatim gitaru. Zahvaljujući ocu, koji je radio na televiziji, upoznao je mnoge jazz glazbenike, a na njega su veliki utjecaj imali i soul glazbenici.

Prvijenac Let Love Rule objavio je 1989. i kreće na turneju gdje nastupa kao predgrupa Tom Petty and Heartbreakersima. Nakon turneje je snimio pjesmu Justify My Love za Madonnu, zatim je producirao i svirao većinu instrumenata na albumu glumice i pjevačice Vanese Paradis. Ubrzo objavljuje drugi album Mama Said, na kojem je naslovna pjesma posvećena njegovoj majci, dok su ostale inpirirane njegovim razvodom od tadašnje supruge Lise Bonet.

Posljednji studijski album, Raise Vibration, objavio je 7. rujna 2018. godine, dok je za ožujak 2024. najavljen Blue Electric Light, a koji će promovirati upravo na turneji u sklopu koje stiže u Pulu.

U Hrvatsku bi trebao doći 23.06., a postoji mogućnost da posjeti i Sloveniju dan ranije.

Detalji o koncertu dostupni su OVDJE.

IzvještajiAvalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour