Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prošlo je više od 40 godina otkako su se uvodne pjesme Sultans of Swing prvi put čule na radiju diljem svijeta. Kako je vrijeme prolazilo, upoznali smo fantastičnog gitarista i tekstopisca Marka Knopflera i njegov vrhunski bend koji su stvorili nasljeđe zvano glazba Dire Straitsa.

Njihovo nasljeđe uz dva izvorna člana benda, Chrisa Whitea i Terencea Reisa, donijeti će u KD Vatroslava Lisinskog 25.veljače 2024. vrhunski punokrvni rock glazbenici.

Ti isti glazbenici surađivali su ​​s ljudima iz redova rock legendi kao što su Mark Knopfler, David Gilmour, Eric Clapton, Paul McCartney, Elton John, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner, Van Morrison, Tom Jones i Sheryl Crow i drugima.

Dire Straits Experience zadivljuje svoje obožavatelje ekskuzivnim koncertom izvođenjem svih starih hitova. Prošlo je više od 35 godina otkako su se Dire Straits razišli, ostavivši iza sebe mnoge legendarne skladbe i one stvorene u vrijeme procvata rocka. S više od stotinu i dvadeset milijuna prodanih albuma, prodaja ploča nastavlja rasti kako sve više mladih obožavatelja otkriva njihovu glazbu i pridružuje se globalnim sljedbenicima benda.

U pozadini ove pauze od više od tri desetljeća - i zbog sve veće potrebe da se ponovno čuje jedno od najdramatičnijih glazbenih djela u povijesti rocka uživo - članovi Dire Straitsa Alan Clark, Chris White i Phil Palmer osnovali su The Straits za dobrotvorni koncert u Royal Albert Hallu 2011. Dok je Knopfler započeo nevjerojatno uspješnu solo karijeru, Alan Clark je zamolio tekstopisca Terencea Reisa da predvodi bend u Knopflerovoj odsutnosti. Do trenutka kada su se The Straits tri i pol godine kasnije raspali, bend je odsvirao više od 400 koncerata u 35 zemalja svijeta.

Nakon što su pozvani da održe niz koncerata na Novom Zelandu i Australiji, Chris White i Terence Reis ponovno su počeli surađivati ​​u formaciji pod nazivom The Dire Straits Experience. Pridružio im se vrhunski bend sastavljen od nekih od najboljih britanskih glazbenika.

Chris White, koji je surađivao s Markom Knopflerom na filmskoj glazbi od ranih 80-ih, pridružio se Dire Straitsima 1985. za rekordnu svjetsku turneju Brothers In Arms. To je uključivalo njihov nastup na Live Aidu i kasnije na koncertu povodom 70. rođendana Nelsona Mandele 1988. Svirao je na posljednjem albumu Dire Straisa, 'On Every Street', a ponovno je sudjelovao na dvogodišnjoj svjetskoj turneji na kojoj je snimljen live album i DVD 'On The Night'.

Slavna pjesma „Brothers in Arms“ koja govori o besmislu rata i ima snažnu antiratnu poruku, danas je uslijed ratnih razaranja u svijetu, potrebnija nego ikada prije. Ista je i dio Ledererova dokumentarca Banijska ratna praskozorja pa za Hrvatsku ima i posebno značenje.

S obzirom na limitirani broj ulaznica, organizatori preporučuju da svoju nabavite na vrijeme.

Cijene ulaznica:

Parket lijevo - 72 €
Parket sredina lijevo - 85 €
Parket sredina - 85 €
Parket sredina desno - 85 €
Parket desno - 72 €

IzvještajiAvalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour