Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tradicionalan jesenski koncertni susret Jure Stublića sa zagrebačkom publikom ovom prilikom će biti uveličan za proslavu godišnjice njihovog kultnog izdanja. Svirkom u Tvornici kulture 7. listopada obilježit će se 40. rođendan albuma „Sva čuda svijeta“, objavljenog 23. kolovoza davne 1983. godine, a publika će imati priliku čuti i dosad neobjavljenu pjesmu „Dajmo miru šansu“!

Nominalno četvrto izdanje grupe Film, „Sva čuda svijeta“, stigla su godinu dana nakon „Zone sumraka“ i predstavljaju jedan od apsolutnih kreativnih vrhunaca Jure Stublića i njegovog benda. Ukupno 9 pjesama među kojima su se kao klasici izdvojili „Boje su u nama“, „Ti zračiš zrake kroz zrak“ i „Mi nismo sami“ snimljeni su u švedskom studiju „Torsby“ u jednoj od najjačih postava benda u kojoj su, osim Jure bili i Mladen Juričić (gitara), Marino Pelajić (bas), Ivan Piko Stančić (bubnjevi), Jura Novoselić (saks, klavijature) i Tihomir Varga (gitara, synth).

Zanimljivo je i da je Stublić u pjesmi "Kad budu gorjeli gradovi" upozoravao i na zastrašujući način "predvidio" buduće ratne sukobe, a sam album završava naslovnom pjesmom koja predskazuje distopijski svijet nakon svijetskog nuklearnog rata.

Zagrebački koncert donijet će, osim pjesama sa „Sva čuda svijeta“ i potpuni „best of“ set Jure i Filma u kojem će se naći sve najveće pjesme poput „Sjećam se prvog poljupca“, „Srce na cesti“, „Pjevajmo do zore“, „Neprilagođen“, „Zamisli život u ritmu muzike za ples“, „Signali u noći“ i mnoge druge.

Jura Stublić, koji drži rekord po broju održanih koncerata u Tvornici kulture, sa svojom grupom Film sigurno će rasprodati i svirku 7. listopada jer je u prodaji ostalo još svega nekoliko stotina ulaznica. Kupiti se mogu po cijeni od 15 eura na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

IzvještajiGlazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski


Joker Out 2/2 u Tvornici kulture


Undercode Resurrection: Mission Accomplished