Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kroz manje od dva tjedna u Split ponovno stiže xSTatic, međunarodni festival street-art/graffiti kulture i ekstremnih sportova.

Jubilarno deseto izdanje festivala održat će se u subotu, 30. rujna na prostoru sportskog kompleksa Koteks/Gripe. Svoje street-art radove predstavit će više od 40 graffiti umjetnika iz čitavog svijeta, a glazbeni dio programa ove godine predvode Massimo Savage, Žuvi i Bore Balboa. Ulaz je slobodan. Pokrenut 2009. godine, kroz svojih dosadašnjih devet izdanja, xSTatic festival je ugostio više od 450 umjetnika iz čitavog svijeta - od Hrvatske, Slovenije, BiH preko Njemačke, Nizozemske, Francuske, pa sve do Australije, Brazila, SAD-a, Kanade i Malezije, a publici se predstavilo i više od stotinu breakdance plesača, među kojima su bili i prvaci svijeta Pockemon Crew (Francuska) i Top9 (Rusija). Tijekom prvog izdanja festivala, Split je bio prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio profesionalni skate park te se iste godine obnovilo igralište Osnovne škole “Plokite”, dok je godinu kasnije u sklopu festivala obnovljena fasada Osnovne škole "Split3". Kroz godine održavanja, festival je postao renomirano i popularno događanje među street-art i graffiti umjetnicima, a neka od imena koja su na xSTatic-u prezentirala svoje radove surađuju s brandovima kao što su Disney, Nike, MTV…dok su u sklopu glazbenog dijela programa do sada nastupili Roots Manuva, TBF, Elemental, Grše, Edo Maajka, Frenkie i mnogi drugi.

Ovogodišnje izdanje xSTatic festivala bit će jubilarno deseto po redu, a svoj rad i kreativna umjetnička rješenja predstavit će više od 40 graffiti umjetnika iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Njemačke, Turske, Švicarske, Francuske, Ukrajine i Venezuele. U sklopu programa festivala, u subotu 30. rujna oslikavat će se zidovi sportskog kompleksa Koteks/Gripe, gdje će se tijekom dana održati i skateboard natjecanje uz cjelodnevnu glazbu DJ-eva. U večernjim satima slijede nastupi regionalnih hip-hop/trap imena, pa će tako na festivalsku pozornicu stati Massimo Savage, Žuvi, Bore Balboa, Podočnjaci, Bobsi, dok će svoj DJ set predstaviti Niki Peducci. Uz umjetnički, glazbeni i sportski program, na prostoru Koteksa će biti dostupna i raznovrsna ponuda hrane i pića, a ulaz na festival je slobodan. Detaljna satnica i program bit će predstavljeni u narednim danima, na službenom Instagramu xSTatica.

IzvještajiGlazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski


Joker Out 2/2 u Tvornici kulture


Undercode Resurrection: Mission Accomplished