Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zagrebački Peti Kupe donosi dva koncerta za početak veljače. Nastupit će Tihomir Pop Asanović 2, veljače, a dan kasnije nastupa DJ-ica Cinthie.

TIHOMIR POP ASANOVIĆ, 2.  veljače

Sedamdesete su godine u bivšoj državi bile zlatno kreativno doba za muzičke žanrove poput funka, jazza i progresivnog rocka, a jedna od ključnih figura bio je Tihomir Pop Asanović, po mnogima i jedan od najvećih glazbenika na ovim prostorima. Ovaj klavijaturist i skladatelj goleme energije posljednjih se godina vratio svirkama, a s posebnom pažnjom priprema koncert u četvrtak, 2. veljače u Petom Kupeu. Tihomir Pop Asanović je ranih 70-ih bio jedan od osnivača kultne grupe Time, da bi potom objavio dva samostalna albuma „Majko Zemljo“ i „Pop“ koji i danas djeluju svježe zbog perfektne svirke, sjajnih aranžmana i autorske lucidnosti. Na tim je albumima uz brojne vrhunske instrumentaliste surađivao i s nekima od najpoznatijih vokalista poput Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček i Dade Topića. Uslijedili su i angažmani u bendovima Jugoslavenska Pop Selekcija i September gdje je također došla do izražaja Asanovićeva svestranost. Nakon nekoliko desetljeća, ozbiljnije se vraća na domaću scenu 2018. uspjelim reizdanjima albuma „Majko Zemljo“ i „Pop“, a potom i novim albumom „Povratak prvoj ljubavi“ na kojem je ponovo okupio respektabilnu ekipu glazbenika iz zemlje i inozemstva. Na repertoaru koncerta su klasici sa sva tri samostalna albuma uz još neobjavljeni noviji materijal.

CINTHIE, 3. veljače

Odavno je zovu renesansnom ženom house glazbe, no Cinthie je izrasla u jednu od najcjenjenijih osoba u suvremenoj elektroničkoj glazbi posljednjih godina, kako u svom Berlinu, tako i širom svijeta. U punoj formi dolazi u Peti Kupe u subotu, 3. veljače na Imogen Label Night. Ova DJ-ica i producentica te vlasnica etikete i trgovine pločama nedvojbeno uživa u plodovima opredjeljenja da svoj život uroni u klupsku kulturu. Njezino duboko znanje blista u njezinim setovima i produkcijama u širokom rasponu klasičnih i suvremenih house i techno zvukova. U najuspješnijem razdoblju svoje karijere Cinthie bilježi svirke diljem planeta, vlastitu bogatu produkciju te rad u nedavno izgrađenom studiju punom vrhunske vintage opreme. U Petom Kupeu pridružuje joj se Camaro, DJ i promotor, već godinama prisutan na berlinskoj sceni, a dodatni začin dat će i domaćin Antonio Zuza.

 

Ulaznice za sva događanja u Petom Kupeu dostupne su online: https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe