Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Glazbena Kuća je mjesto koje je definitivno poznato u zagrebačkim muzičkim krugovima, ali i šire. Bilo da govorimo o mjestu gdje bandovi imaju svoje mjesto za probe, muzičari nalaze druge muzičare i formiraju bandove, ili jednostavno još jedno dobrodošlo mjesto za koncerte i razna druga događanja.

Ovaj puta govorimo o koncertnom dijelu, pa tako u Petak 01.07.2022. imamo žestoki metalni koncertni Petak u Glazbenoj Kući, gdje nastupa 4 banda, Overpower, Nigmar, Sworn To Death i Wattghern.

Overpower je zagrebački thrash metal band dobro poznat metalnoj publici, koji je imao mnogobrojne koncerte, uključujući i jedan poprilično velik, kao predgrupa bandu Bullet For My Valentine. 2014.g. su izdali album prvijenac Greatness Within. Uz određene „kadrovske promjene“ unutar banda, trenutna postava na stageu funkcionira odlično i nadasve žestoko.

Nigmar je također tročlani zagrebački band koji kombinira više stilova metala poput heavyja, thrasha, i deatha , a startali su kao „garažni projekt“ jednog zagrebačkog kvarta i prerasli u „pravi band“. 2021.g. su startali sa snimanjem studijskog albuma koji je u zadnjim fazama dovršetka i uskoro bi trebao ugledati svjetlo dana.

Sworn To Death je band nastao prošle godine sa uzorima u groove metalu 90'-ih nadopunjeno sa mnogim drugim podžanrovima metala. Dosad su objavili 4 demo snimke i jedan singl te su trenutno u procesu snimanja albuma u suradnji sa Glazbenom kućom. Ovaj peteročlani bend svakako vrijedi pogledati i poslušati uživo.

Wattghern je još jedan zagrebački band osnovan prošle godine a izričaj im je najbliži brutalnom thrash/death/black metalu ako se takvo što takvim može okarakterizirati. Ovaj trio je također i pasioniran po pitanju gaminga,pa je tematika pjesama orijentirana u tom smjeru. Dečki trenutno također rade na albumu prvijencu koji bi trebao sadržavati 12 pjesama a neke ćete ovom prilikom prvi puta čuti uživo.

Ulaz na ovaj metalni kaos je 30 kn u pretprodaji, dok je na dan koncerta na ulazu u Glazbenu Kuću 40 kn.

SATNICA:
18:00 - vrata
19:00 - WATTGHERN
20:00 - SWORN TO DEATH
21:00 - NIGMAR
22:00 – OVERPOWER

Ako ste željni žestokog metala, nemojte preskočiti ovaj događaj!

IzvještajiPrepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Kultur Shock u Zagrebu