Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon dva prošlotjedna koncerta, Muzička akademija nastavlja sa serijalom koncerata studenata različitih odsjeka čime nastavlja obilježavati veliki jubilej – 100 godinu postojanja. 6. Odsjek za gudačke instrumente i gitaru predstavio se koncertom jučer, 24. siječnja u 19 sati, dok će se koncert 5. Odsjeka za pjevanje održati u srijedu, 26. siječnja u 19 sati. Koncert Orguljskog festivala ANABASIS, četvrti po redu, održat će se danas, u utorak, 25. siječnja u 19 sati. Svi koncerti održat će se u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.

Ciklus koncerata Anabasis Muzičke akademije u Zagrebu manifestacija je posvećena glazbi za orgulje svih glazbeno-stilskih razdoblja koji se uspješno održava već šestu godinu zaredom. Svaki ciklus prati akademsku godinu, a sastoji se od 8 tematski interdisciplinarno osmišljenih koncerata, koji svoju tematsku okosnicu obrađuju znatno šire od čisto glazbenog sadržaja – kroz prikaz likovnih ostvarenja ili predstavljanje stručnih ili literarnih tekstova vezanih uz temu i slično.

Koncert koji će se održati danas, u utorak, 25. siječnja pod nazivom Dies alumni doprinos je održavanju kontakta Muzičke akademije u Zagrebu sa svojim bivšim studentima, danas profesionalnim glazbenicima, među kojima se ističu Krešimir Klarić, Ivo Mrvelj i Josipa Leko kojima će se pridružiti i mlada orguljašica, čembalistica i glazbena teoretičarka Katarina Javora.

Koncert 26. siječnja prenosit će se uživo putem Youtube kanala Muzičke akademije.

Besplatne ulaznice za ta dva koncerta potrebno je prethodno rezervirati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ulaz na sve koncerte je slobodan, uz obavezno predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa.