Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prve u nizu nastupa koji će tijekom godine u zagrebačkom klubu Dva Osam predstaviti bendove s kompilacije „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“, održat će Ivan Grobenski i Eine. Nastupit će u četvrtak, 20. 1., a program počinje u 19 sati.

Nakon više od godinu dana i nekoliko desetaka koncerata u Hrvatskoj i regiji, bend Siromahi & Lazari, osnovan isključivo zbog potrebe izvođenja istoimenog recentnog albuma Ivana Grobenskog uživo, po posljednji će puta taj materijal publici predstaviti u cijelosti!

Kajkavsku neo-tradicionalnu pjesmaricu izvest će u peteročlanoj postavi (Leo Beslać, Marin Hraščanec, Marko Lucijan Hraščanec, Nikola Milosavljević, Ivan Grobenski) i time zapravo označiti raspad benda i aktivnog promoviranja albuma, a što će ujedno biti i jedina punokrvna promocija spomenutog materijala.

Eine je pak osamljeni projekt Ivana Ščapeca, autora prisutnog na sceni već desetak godina u različitim inkarnacijama (Seine, Vlasta Popić, litl itali, Chubakina Baka).

Svaki put kad buka bude preglasna, Ščapec se stišava u svoj mali prostor da hvata dah. Projekt bez ambicija, želje za utiskom, prilagođen tihim prostorima i nježnoj pažnji. Počeo je s jednim kratkim izdanjem naslovljeno "Dva" te pjesmom "Sve" u suradnji s režiserkom Marinom Uzelac, prikazujući mučan bitak riba u ribarnici. Krajem 2018. izdaje još jedno kraće izdanje u open-source formatu pod nazivom "Sega" koje tematizira kulturu kao otvoreni kod, nasuprot naivne sistemske paradigme vlasništva nad metafizičkim. Početkom 2020. izdaje EP pod nazivom "Prepiske" koje čine prijevodi dviju anglofonih pjesama, a u proljeće 2021. sa svojom pjesmom "Misao" našao se i na kompilaciji zagrebačke scene "Zagreb Calling: Generacija bez refrena”.

Snimanje pjesama, a ujedno i spotova u režiji Bojana Koštića, trajalo je od 15. do 19. siječnja 2021.

Na ploči su se kroz izvedbe uživo predstavili samo neki od brojnih talentiranih glazbenika mlađe generacije: Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Truth ≠ Tribe, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

U Dva osam su u planu i koncerti ostalih izvođača s hvaljene kompilacije. Koncert Žen je najavljen za 3. ožujak, a Dimitrija Dimitrijevića 7. travnja.

Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica je ograničen.

Pretprodaja https://bit.ly/3rmSAcI

Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 60 kn na ulazu u klub.