Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U subotu 11.12.2021. u 11:00 sati u centru Mošćeničke Drage, nastupom Zvonimir Radišić Trija, nakon edukativnog projekta “Jazz u školama”, kreće novi projekt JazzTimeRijeka festivala pod nazivom “Smart Concerts”.

Ideja projekta “Smart Concerts” je, kao i u svim aktivnostima festivala JazzTimeRijeka, promicanje jazz glazbe, novih glazbenika i njihovih projekata, ali ovoga puta želja je jazz glazbu širiti izvan gradskih centara i predstaviti je u manjim sredinama, gdje također postoje jazz zaljubljenici koji, vrlo često, ne mogu uživati u vrhunskom muziciranju.

Sa druge strane, omogućiti mladim jazz glazbenicima koncertne nastupe i omogućiti im prostor za promociju njihovih autorskih projekata dodatno dobija na važnosti u ovim covid - vremenima kada im je uvelike onemogućena koncertna aktivnost.

Jazz je oduvijek bio glazbeni žanr koji djeluje na načelima slobode, demokracije, spajanja, rušenja predrasuda, tolerancije i mira. Zato je ovaj projekt puno više od još jedne glazbene manifestacije, on djeluje edukativno i promiče vrijednosti humanog građanskog društva.

Prvi nastup u okviru projekta imat će mladi riječki glazbenik, gitarista, Zvonimir Radišić sa svojim triom, koji uz Radišića čine Henry Radanović na basu i Tonči Grabušić na bubnjevima.

Njihov trio, glazbeni su znalci već nakon prvih koncerata, nazvali “susretom generacija” riječke jazz scene. Trio njeguje tradicionalni jazz izričaj, a na njihovom se repertoaru nalaze autorske kompozicije, standardi nekih od najvažnijih jazz skladatelja, kao i poneka kompozicija aktualnih autora svjetske jazz scene.