Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U subotu 27.11. s početkom u 21h u koprivničkom FUNKu održat će se koncert osječke kantautorice Aklee Neon. Prije koncerta, bit će održana i glazbena "Tips&Tricks" radionica za polaznike programa RockLive škola koju će voditi sama glazbenica.

Zarazni afro zvuk i melodičan vokal uz mantričke ethno dionice Akleu Neon smještaju među glazbena iznenađenja godine. Osječka vila ritma i beata, kako ju mediji nazivaju, ima tek pet singlova i već dvije glazbene nagrade; Ambasador za Izvođačicu 2020. i Nagradu Zlatka Turkalja za Kantautoricu 2020, a nominirana je i od strane struke za Rock&off Veliki prasak godine. Širu je javnost osvojila svojom eko himnom “Zovi ju mama” i istaknula se kao najveće iznenađenje prošlogodišnje Dore. Aklea svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom u dinamičnoj one woman bend izvedbi. Aklea je definicija putujuće glazbenice - uvijek spakirana i spremna da krene dalje, širi krugove, takne i potakne. Svoj debitantski singl “Da mi je” snimila na proputovanju Brazilom motorom, a za svaki sljedeći birala je još egzotičnije destinacije. Objavljena je i na Femme Nouvelle kompilaciji glas uz glas s najutjecajnijim kantautoricama u Hrvatskoj. Ova glazbenica je veliki fan soundsystem kulture čiji je dio sa žestokim dub-roots live actom uz selektoricu Mirnu. Nedavno je zaključila svoju prvu turneju s preko 40 koncerata od Dubrovnika do Berlina, a zapažena je i od rock legende Gorana Bareta kojemu je bila predgrupa na nekoliko koncerata. Iščekivani album prvijenac izdat će 22.02.2022.

Ulaz je besplatan.

VAŽNO:
Koncert će se održati u zatvorenom prostoru, te će prilikom ulaska svi posjetitelji morati pokazati Covid potvrdu i osobnu iskaznicu ili negativan nalaz testa, također uz osobnu iskaznicu.
Testiranja se na ulazu neće provoditi.