Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Peti put za redom revija muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani održaće se u Crnoj Gori. Kao i prošle godine druženje je zakazano u sada već redovitom inkubatoru kreativne energije CKZ Ribnica u Podgorici za ponedjeljak i utorak - 29. i 30. studeni.

Revija se potom seli u Nikšić. Filmovi će se u sali KUD Zahumlje prikazivati u četvrtak i petak – 2. i 3. prosinca.

To nije sve, jer će se do kraja godine program odvijati i u Centru za kulturu Nenad Rakočević u Mojkovcu.

Više o programu rekli su sami organizatori: Muzičke priče koje donosimo ove godine su borbe za slobodom kreatora ljepše strane istorije. Kako ovih naših prostora, tako i nekih daljih predjela Evrope. Oni su ti koji nas drže budnim, koji slave pravu različitost, daju nadu onima koji dolaze. Upravo zbog toga smo ovogodišnjem izdanju dali naslov Moć muzike.

Kroz dvanaest filmova koje smo odabrali za ovu godinu uživaćete u dirljivim i ljubavnim, žilavim i slobodotvornim, kao i malim svakodnevnim pričama koje nas svojim porukama tjeraju da budemo bolji.

Kao i svake godine i ove ćemo nadograditi našu priču o popularnoj kulturi. Sa Mr Lukom Rakojevićem, teoretičarem stripa i našim dugogodišnjim saradnikom proći ćemo kroz strip kadrove Maurovića, Lobačeva, Eržea, Prata, Magnusa... i predstaviti njihovo viđenje Crne Gore, kao i poziciju naše zemlje u svjetskoj strip baštini.

Ovogodišnji program čine filmovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Velike Britanije, Nizozemske, Bugarske, Estonije, Njemačke...

To su:
Rokenrol – Bugarska, 2019.
Soviet Hippies – Estonija/Njemačka/Finska, 2018.
FUS, Dobri duh Nikšića – Crna Gora, 2021.
Here We Move, Here We Groove – Holandija, 2020.
Buč Kesidi, Euforija uživo – Srbija, 2021.
Električni Orgazam za ljude budućnosti – Srbija, 2019.
Daleka obala u USA – Hrvatska, 2020.
NS Made: Love Hunters – Srbija, 2020.
xYUGOx – Hrvatska, 2020.
Scream for me Sarajevo – BiH, 2017.
A Symphony of Noise – Njemačka, 2021.