Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Vješto spajajući etno-jazz, instrumentalni rock, jazz-fusion i blues, svjetski poznat gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski svojim nevjerojatnim glazbenim umijećem upotpunjenim mladenački furioznom ritam-sekcijom donosi jedinstvenu fuziju glazbenih stilova obogaćenu tradicionalnim makedonskim ritmovima.

Još kao mladić, Vlatko Stefanovski osnovao je jedan od najvažnijih sastava ovih prostora, Leb i sol, što mu je donijelo kultni status. Nakon toga, otisnuo se u solističke vode, piše glazbu za kazalište i film te ostvaruje brojne uspješne suradnje s renomiranim svjetskim i domaćim glazbenicima: Miroslavom Tadićem, Tommyjem Emmanuelom i Stochelom Rosenbergom, Janom Akkermanom, Stefanom Milenkovićem, Theodosiijem Spassovim…, a nastupao je i uz glasovite ansamble i orkestre kao što su Londonski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar iz Sofije, bečki Tonkunstler orkestar, Slovenska filharmonija i dr.

Dobitnik je najviše državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti, a Sveučilište Sv. Kirila i Metodija iz Skopja uručilo mu je počasni doktorat iz umjetnosti.

Vlatko Stefanovski trio, koji još čine Ivan Kukić na bas-gitari i Jan Stefanovski na bubnjevima, krajem prošle godine objavio je hvaljeni album Taftalidze Shuffle, a svojim neodoljivim zvučnim pejzažima istkanima sviračkom virtuoznošću i posebnim senzibilitetom oduševljavaju publiku širom svijeta.

Koncert će se održati 7. prosinca 2021 u Velikoj dvorani Lisinkog s početkom od 20:00h. Cijena ulaznice za ovu glazbenu poslasticu iznosi 160kn, dobavljiva putem ulaznice.hr.