Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ove jeseni, u studenom, po prvi put će se održati dvodnevni glazbeni festival November Fest. Tijekom dva dana na festivalu će nastupiti poznati miljenici publike koji će nakon dugo vremena, legendarnu dvoranu - Dom sportova, ponovo pretvoriti u oazu dobrog zvuka. Prve večeri, u petak 19. studenog, nastupaju TBF i Elemental, dok će druge večeri, u subotu 20. studenog, nastupiti Silente i Neno Belan & Fiumens.

TBF, kao jedan od najprogresivnijih i originalnijih bendova na Balkanu, započeo je svoju priču kao hip hop sastav 1990. godine u Splitu te su u narednim godinama mijenjali formu i razvijali zvuk. TBF-ovi tekstovi prepoznatljivo variraju - od kritike političke korumpiranosti te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti, do svakodnevne ulične zafrkancije i ljubavnih tema, uz dozu humora u većini slučajeva. Iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su dobila brojne pohvale kritike i osvojila brojne nagrade kako u Hrvatskoj tako i u zemljama regije.

Elemental je uvijek bilo teško svesti na samo jedan glazbeni žanr. Specifičnost benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Njihov popularni studijski album „XOXO“ objavljen je povodom 20 godina postojanja benda uz pripadajuću biografiju: „Sve, samo ne romantika“. Zadnji album, „Ilica“, izašao je 2020. godine s hit pjesmom „Hej sanjalice“ te se kao bend posebno vesele nastupu u dvorani Doma sportova.

Silente se na široj glazbenoj sceni pojavio 2013. godine s prvim singlom „Terca na tišinu“ i albumom „Lovac na čudesa“. U svojoj karijeri bend je održao mnoge koncerte i osvojio razna priznanja za svoj rad, uključujući i hrvatsku diskografsku nagradu Porin. U 2020./2021. objavili su čak tri singla: „Navečer se srca lome“, „Mene moje uši lažu“ i „Nikada ovako“ te najavili i skori dolazak novog albuma.

Neno Belan i Fiumensi zajedno sviraju 24 godine, a Neno često na nastupima kaže kako su se dogovorili da će svirati još 24, a nakon toga će vidjeti što će biti dalje. Kao i uvijek, odsvirat će presjek Belanove karijere, s puno pjesama iz ere nezaboravnih Đavola, pa preko „Sunny day“, „Vina noći“ i „Ponoćnih zvona“ - dovesti nas do „Rijeke snova“. Bit će tu i najnoviji singl „Zvijezde“, kao i još puno lijepih pjesama iz pjesmarice Nene Belana.

Važno je istaknuti kako November Fest, u suradnji s Hrvatskim društvom bolesnika s rakom prostate i udrugom Europa Donna Hrvatska, povodom „Movembera“ – globalne inicijative i mjeseca posvećenog prevenciji karcinoma prostate, svojim programom i kampanjom također želi potaknuti na promišljanje o odgovornosti prema vlastitom zdravlju i važnosti pravovremenog otkrivanja zloćudnih bolesti koje pogađaju sve veći broj muške populacije.

Ulaznice za November Fest mogu se kupiti putem sustava Eventim i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima. Festival će biti održan u skladu sa svim važećim epidemiološkim preporukama HZJZ i Odlukama Stožera civilne zaštite RH te će ulaz na koncerte bit će moguć samo uz predočenje EU digitalne Covid potvrde, a oni koji ih nemaju - moći će se testirati na ulazu u Dom sportova. Jednodnevne ulaznice dostupne su po promotivnoj cijeni od 100 kn do 11. listopada, a nakon toga, iste će se moći kupiti po cijeni od 120 kn, odnosno, 140 kn na dan koncerta. Festivalske ulaznice za oba dana festivala su po cijeni od 200 kn, dok će na dan koncerta iznositi 240 kn.



Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu