Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Student Day Festival svoje će 11. izdanje imati od 4. do 9. listopada. Povratak je to najvećeg studentskog događanja u regiji nakon jednogodišnje „epidemiološke“ pauze, u novom terminu i na novoj lokaciji. Tako će sada u „jesenskom roku“ na trsatskom Kampusu SDF tijekom tjedan dana ponuditi program ispunjen kulturnim, edukativnim, sportskim, humanitarnim, zabavnim, glazbenim i znanstvenim sadržajima.

Svi studenti, ali i oni koji se tako osjećaju, moći će se idućeg tjedna uključiti u bogati kulturni život grada i Sveučilišta u Rijeci, upoznati se s aktualnostima iz studentskog života kroz predstavljanje studentskih inicijativa, udruga i projekata, natjecati se u raznim sportskim disciplinama, djelovati humanitarno, ali i zabaviti se uz izvrsne bendove i DJ-eve.

Program počinje u ponedjeljak, 4. listopada, projektom uređenja javnog prostora „Before I Graduate“. će posjetitelji Križanove ulice moći na panelima ostavljati svoje kreativne uratke, sve do subote. Tijekom čitavog tjedna, na aktivnostima u sklopu programa Culture Week, sudionici će moći preuzeti i besplatne ulaznice za izložbe u organizaciji Muzeja grada Rijeke. S tim ulaznicima moći će razgledati Palaču šećera, pogledati izložbu Nepoznati Klimt te saznati sve o riječkoj Tvornici papira povodom čijih 200 godina je postavljena izložba Hartera bez harte.

Uz Muzej grada Rijeke, Student Day Festival ove godine donosi programe u suradnji s Art kinom, koja će rezultirati projekcijama dva kultna filmska klasika, te Impulse Festivalom.

U sklopu kulturnog dijela programa SDF-a, Studentski kulturni centar organizira „kulTURU“, kul šetnju uz kul vodiča po kultnim mjestima okupljanja mladih u Rijeci. Polazak je planiran u 18 sati ispred Akvarija (Kampus), a tura završava tamo gdje počinje Impulse festival, u Art-kinu. Svi prijavljeni na kulTURU imaju besplatan ulaz na film „One su tu“ kojim se u 20 sati službeno otvara ovogodišnji Impulse festival u organizaciji SKC-a i Distune promotiona.

Humanitarni dio SDF-a uključuje stand-up nastupe komičara Antonija Marića, Marija Šanteka, Saše Turkovića, Igora Drlje i Tihomira Paravine u ponedjeljak i utorak u večernjim satima u velikoj dvorani Građevinskog fakulteta, kao i darivanje krvi organizirano u utorak, 5. listopada, od 9 do 15 sati u Akvariju.

Novost u programu je e-sports natjecanje u kojem će znalci igre FIFA 21 odmjeriti snage i zaslužiti nagrade koje je osigurao pokrovitelj – kapi za oči Vizol S, a koje će se održati u srijedu. Sportski susreti, pak, na rasporedu su u subotu, dok je dan ranije predviđeno predstavljanje studentskih udruga.

Koncertni program ove će godine trajati čak tri dana – četvrtak, 7. listopada, petak 8. listopada te subotu 9. listopada. Na lokaciji nekadašnjeg kluba Tenk nastupit će neki od najpopularnijih izvođača rock i urbane glazbe kao što su Hladno pivo, Let 3, TBF, Krankšvester, Z++, Who See Vojko V. i drugi.