Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

KSET otvara koncertnu sezonu u četvrtak, 30.9. uz ###, 7AM i Lelee.

Kao jedan od najistaknutijih i najkreativnijih bendova domaćeg undergrounda, ### po prvi put dolazi ispuniti prostor KSET i tvoje bubnjiće svojim zvučnim zidom buke! Grupa s imenom koje se ne može guglati, koji se ne obazire na trendove već konstantno eksperimentira i mijenja način na koji stvara, poznati po tome da albume ne snimaju na klasičnim lokacijama već u prostorima poput bivše Željezare u Sisku, kina u Beogradu ili Tvornice električnih žarulja u Zagrebu, a za koncerte obično biraju bizarna mjesta poput WC-a Medike ili krova SKWHAT-a, povodom izlaska novog albuma, nove priče, po prvi puta dolazi u KSET.

Predstavit će dio novog materijala i dizajn novog mercha čime će najaviti izlazak prvog full length albuma “Nasilno”.

Uz ###, 30. 9. u KSET-u slušamo 7AM i LeLee.

### (pronounced by hitting a random object three times) je četveročlani instrumentalni noise rock bend koji postoji od 2012. godine i dolazi iz Siska. Čine ga Sven Sorić (gitara), Jurica Zrnc (gitara), Goran Nježić (bubanj) i Anja Tkalec (bass). Bend uspješno spaja glazbu, ljubav prema filmu uz pomoć B.A.K.A kolektiva i dizajnersku komponentu benda kroz This Town Needs Posters (DIY tisak, coveri, plakati).

7AM je slovensko/njemački rock trio koji sačinjen od gitarista Mice, basistice Anabel i ritam mašine. Da te to ne zavara, ovo je jedan od onih bendova koji sa all-killer-no-filler stavom usavršavaju alternativni rock kakvog su u 90-ima prašili Dino Jr, Pumpkinsi ili Sonic Youth. Gitare su debele i prljave, solaže isto tako, sve to upotpunjeno sanjivim ženskim vokalom. Ovo je bend koji DIY pristup shvaća ozbiljno, od snimanja do izrade mercha i kazeta. Glasnoća se podrazumijeva.

Baziran u Ljubljani, Lelee je post-punk/power pop trio svjetskog zvuka i pozadine kojeg čine Jelena Rusjan (iz Srbije) na basu i vokalima, Damjan Manevski (Makedonija) na gitari te Jan Kmet (Slovenija) na bubnju. U žanru sklonom jednostavnosti ovo je bend koji ulaže "ono malo ekstra", što ih izdiže iznad mora lokalnih kopija. Pjesme su dinamične, gitare zvone, vokali prepliću srpski i makedonski jezik, a melodije su im razrađene i promišljene, punk žestina koegzistira sa pop hookovima.

Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji (online) po cijeni od 40 kn te na dan koncerta na vratima KSET-a po cijeni od 50 kn.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici