Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U petak 10.09. i subotu 11.09. će se na Zagrebačkom velesajmu održati festival povodom šeste godišnjice zagrebačke Glazbene kuće, udruge koja pomaže razvoju glazbene kulture pomažući mladim i neafirmiranim glazbenicima i grupama u učenju sviranja i stvaranju glazbe. Mjesto održavanja je jugoistočni ograđen dio Zagrebačkog Velesajma u blizini Avenue Malla i INA poslovnog kompleksa. Za one koji dolaze osobnim automobilima dostupno je istočno šljunčano parkiralište Zagrebačkog velesajma.

Na dvodnevnom festival će nastupiti najbolji hrvatski AC/DC tribute band Ballbreakers i najbolji hrvatski Metallica tribute band Inciter uz još šest grupa. Prvi dan će uz Ballbreakerse koji su publici poznati po energičnoj svirci i autentičnom izvođenju hitova megapopularnog australskog banda AC/DC nastupiti i zagrebački rock band Mind note koji će predstavit svoje muško-ženske snage kroz vješto kombiniranje čvrste svirke i sampleova a nedavno su izbacili i svoj prvi video spot za pjesmu “Nedovršena”, Gordan Kreković koji svoj glazbeni izričaj oblikuje kombinacijom različitih skladateljskih tehnika i korištenjem računalne glazbene tehnologije. Njegovi heterogeni utjecaji sežu od minimalizma, preko progresivnog rocka, do suvremenih avangardnih formi tako stvarajući jedan osobiti glazbeni spoj koji često suprotstavlja strpljivu evoluciju glazbenih fraza s izraženim kontrastima i Balkan Funk Experiment, šaren skup glazbenika različitih generacija koji dolaze iz raznih dijelova regije (HR, BiH, SRB). Ta raznolikost odražava se i na glazbu koju stvaraju. U njihovim pjesmama mogu se čuti rock, funk i jazz kombinacije žanrova s provokativnim I duhovitim tekstovima koji rijetko kog ostavljaju ravnodušnim.

Drugi dan je rezerviran za žešću svirku pa će pored sjajnih Inciter koji su poznati po vrhunskoj interpretaciji širokog repertoara najvećeg metal benda na svijetu, Metallice i sa svojom energičnom svirkom garantiraju odličan show na duge staze do zadnje kapi znoja, nastupiti dno., bend sastavljen od iskusne ekipe punk rock glazbenika koji svoju glazbu izvode energično, beskrupulozno, snažno, precizno, poznati zagrebački mračnjaci Phantasmagoria koji su na sceni već više od 30 godina furajući bezkompromisno svoju goth furku i relativno mladi bend The Bagra kojisviraju žestoko i melodično.

Pored glazbenog dijela festivala će publika moći uživati i u raznovrsnoj gastro ponudi koja će sadržavati lager pivo, craft pivo, ostala popularna festivalska pića, vegansku / vegetarijansku ponuda hrane, kao i mesna jela. Također će biti i štand OM Village-a, obiteljskog projekta koji se bavi ekološkim uzgojem i preradom biljne hrane koji će na štandu imati svježe pripremljene vege delicije poput burgera ali i jela na žlicu.
Cijene ulaznica: 1 dan – 50 kn pretprodaja / 70 kn na dan, oba dana 80 kn pretprodaja / 100 kn na dan. Broj ulaznica je ograničen na 500 ulaznica po danu.
Link za prodaju ulaznica: https://www.glazbenakuca.com/proizvod/6-godisnjica-glazbene-kuce/
Adresa za kupnju fizičke ulaznice: Glazbena Kuća, Froudeova ul. 3, 10020, Zagreb: https://goo.gl/maps/M5V4erocQA4P3S3u8
Link na opis eventa: https://www.glazbenakuca.com/6-godisnjica-glazbene-kuce/

COVID 19 mjere koje su na snazi kod ulaza na festival:
Uz ulaznicu, moraju predočiti važeću EU Digitalnu Covid Potvrdu. Covid potvrdu moguće je zatražiti putem sustava e-Građani ukoliko ste: cijepljeni protiv virusa SARS-CoV-2 ili ukoliko ste preboljeli bolest COVID-19 ili ukoliko imate negativan PCR odn. brzi antigenski test na SARS-CoV-2 te ukoliko je navedeno evidentirano u centralnoj bazi podataka Ministarstva zdravstva. Molimo da odmah zatražite svoju EU Digitalnu Covid Potvrdu prema uputama na stranici https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/ Ukoliko još nemate pristup sustavu e-Građani, lako se možete prijaviti pomoću svog internet bankarstva ili elektroničke osobne iskaznice, a više informacija pronađite na https://gov.hr/hr/postanite-e-gradjanin/2090. Ukoliko nemate važeću EU Digitalnu Covid Potvrdu, molimo Vas da se najviše 24 sata prije početka događaja (obzirom da brzi antigenski test vrijedi samo 48h) testirate u nekom od certificiranih laboratorija kako biste odmah nakon toga mogli preuzeti EU Digitalnu Covid Potvrdu te kako biste brzo i nesmetano ušli na događaj. Uz ulaznicu je potrebno priložiti identifikacijski dokument (osobnu iskaznicu). Dodatne informacije vezane uz preuzimanje EU digitalne COVID potvrde možete pronaći na https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/ i https://gov.hr/hr/postanite-e-gradjanin/2090.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici