Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ključni domaći festival suvremene glazbe, Muzički biennale Zagreb, svoje je slavljeničko izdanje iznimno “prelomio” u četiri bloka, zbog epidemiološki izazovne situacije koja nas je sve dočekala prije gotovo godinu i pol. Nakon uspješnih, zanimljivih i uzbudljivih prvih dvaju blokova, vrijeme je za treći.

Blok pod nazivom Continuum Nr. 3 – Le sacre de l'eté (Posvećenje ljetu) započinje 15. srpnja i traje do 17. srpnja. Treći programski blok otvara Zagrebačka filharmonija koncertom u Tvornici kulture 15. srpnja u 19:30!

Tri će skladbe, točnije, tri koncerta, Filharmonija izvesti obrnutim kronološkim redom, od najnovijega. Jedino djelo nastalo u našem stoljeću koncert je za flautu i orkestar L'Aile du songe (2001.) finske skladateljice Kaije Saariaho, inspiriran poezijom Saint-John Persea. Koncert za violinu i orkestar Grand jeu classique napisan je 1982., karakterističnim izričajem Milka Kelemena (1924. – 2018.), osnivača MBZ-a, koji slušatelja navodi na osluškivanje odjeka i zvukova na rubu tišine, dok je eklektik Alfred Schnittke svoj trostavačan i za solista zahtjevan Koncert za klavir i orkestar skladao kao 26-godišnjak, 1960. godine. Kao solisti nastupaju hrvatska violinistica Katarina Kutnar, austrijski flautist Karl-Heinz Schütz i rumunjsko-austrijska pijanistica Maria Radutu.

Nakon Yalde Zamani, koja je ravnala koncertom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, drugim velikim hrvatskim orkestrom na MBZ-u ravnat će također dirigentica, Francuskinja Ariane Matiakh, svestrana glazbenica koja suvereno vlada stilovima i žanrovima u rasponu od baroka do suvremene glazbe, od opere do simfonijskih djela.

ULAZNICE

Na sva događanja 31. MBZ-a ulazak je besplatan jer Biennale svoj program daruje građanima Zagreba i njegovim gostima, ali uz obaveznu rezervaciju ulaznica na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Preuzimanje ulaznica bit će omogućeno na MBZ-ovim info-pultovima. Rezervacija prestaje vrijediti ukoliko ulaznica nije preuzeta 30 minuta do početka programa. Ulaznice nisu potrebne za događanja koja se odvijaju na platou Pogona Jedinstvo.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima