Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon lanjske odgode uzrokovane aktualnom virusnom pandemijom, koncert školskih bendova Superval vraća se svojim drugim izdanjem te postaje festival. Malo je tko očekivao da će pet bendova koji su u lipnju 2019. zasvirali na premijernom izdanju Supervala izazvati onakav interes i reakciju publike, a pravo su iznenađenje organizatorice doživjele iduće godine kad je uslijed velikog broja prijavljenih izvođača ovaj koncert izrastao u pravi mali festival. Superval je nastao kao plod velikog entuzijazma učiteljica Ane Bajo i Antonije Radoš, a organizaciji su se ove godine priključili Mate Škugor, dugogodišnji glazbeni promotor koji je u Hrvatsku dovodio mnoga svjetska glazbena imena i Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja te veliki ljubitelj glazbe.

Ove će se godine Superval održati 18.06. u prekrasnom Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara, a nastupit će bendovi različitih uzrasta iz gotovo cijele Hrvatske. Tako će se u Zagrebu predstaviti osnovnoškolski i srednjoškolski bendovi iz: Karlovca, Virovitice, Valpova, Rijeke, Pule, Klane, Kaštel Starog, Svetog Martina na Muri i Zagreba. Većinom će svirati obrade stranih rock, blues, punk i metal pjesama, no ono što organizatorice posebno veseli je da će biti i onih koji će svirati svoje autorske pjesme. Bit će ovo prilika da se djeci koja vole stvarati i slušati glazbu omogući da se međusobno povežu i razmijene iskustva, izvode glazbu u profesionalnim uvjetima te osjete iskrenu koncertnu emociju. Baš kao što je svojevremeno stvorena specifična atmosfera oko Novog vala, tako je želja Supervala povezati njegove sudionike koji u drugima neće vidjeti konkurenciju, nego motiv da budu još bolji i da jedni drugima budu podrška.

Koncert će se održati uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH. Sve ostale informacije pratite na službenoj web stranici Supervala na kojoj će se predstaviti i ovogodišnji sudionici.