Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U subotu, 27. lipnja od 21.00 počinje 12. po redu GRR FEST – Guerilla Rock 'n' Roll Festival koji u Knin dovodi vrhunske izvođače; Antenat, Liku Kolorado i Ninu Romić. Ovogodišnji GRR FEST, kao i dosadašnjih godina, održat će se u prirodi, s ciljem promocije prirodnih ljepota Knina. Ove godine lokacija festivala je već dobro isprobana, a to je kninsko izletište Marunuša, koje se nalazi tik uz rijeku Krku.

Ovogodišnji, 12. po redu GRR FEST nije otkazan, a ni odgođen, već uspješno odolijeva ovim neobičnim vremenima. U subotu, 27. lipnja 2020. od 21:00 na kninskom izletištu Marunuša pripremite se na pravu glazbenu senzaciju do dugo u noć.

Mini GRR fest, koji se prošle godine održao više nego uspješno po prvi, a planiran za dan ranije, odgođen je na kraj kolovoza ili početak rujna zbog svih okolnosti. Uz HUZIP i Grad Knin, festival već drugu godinu zaredom sufinancira i podržava Ministarstvo kulture kroz poziv za financiranje programa javnih potreba u kulturi.

Zadnju lipanjsku subotu začinit će Antenat, Lika Kolorado i Nina Romić.

NINA ROMIĆ nastupit će sa svojim bendom prva po redu na GRR FEST-u. Nina Romić je jedna od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i iza sebe ima 5 autorskih albuma, jedan tradicijski s nominacijom za Porina, te mnoštvo vrlo uspješnih suradnji. Ninin album “Stablo” bio je nominiran zajedno s još 23 europska albuma za prestižnu nagradu IMPALA, Europski nezavisni album 2014. godine, a iste godine izdaje i album snimljen sa skupinom Pridjevi za američki label „Trouble In Mind Records“. Ninina iskrena lirika i glazbeni izričaj su prepoznati od strane publike i kritike, i autentičnim i emotivnim pjesmama govori o bogatstvu svog intimnog svijeta, ruši granice između žanrova i stvara svoj prepoznatljiv glazbeni jezik.

LIKA KOLORADO nastupit će drugi po redu na ovogodišnjem GRR FEST-u. Bila je to jesen 2015. kada se Filipu i Vanji pridružila Ana, a nepunih godinu dana kasnije bend dobiva i bubnjara Pavla. Lika Kolorado danas čine Ana Jelić (bas; Rock Flock, Bleeding on Wednesday, Billy Dove), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara; DIDS, Luft) i Pavle Gulić (bubanj). Prvi singl “Kralj” svoje svjetlo ugledao je 2016. godine, a našao se na albumu prvijencu “Smiješ zaurlat” koji je izdan 2018. goodine. Sa istoga albuma kao singl objavljene su i pjesme “Sigurno”, “Smiješ zaurlat”, te “Samuraj”. 2018. objavljen je i singl “Miris auta moje majke”, a u stvaranju videa sudjelovali su brojni prijatelji i fanovi benda. U travnju 2019. objavljen je novi singl “Gospođa” s popratnim video spotom kojim je najavljen drugi studijski album

BAND ANTENAT osnovala je 1997. godine skupina prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju – subreggae. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend Antenat, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom pridodaje toj mješavini i nešto svoje: bubnjevi žestinu punk-rocka, brass-sekcija reggae i jazz atmosferu, gitare psihodeličnu notu, klavijature atipičnu harmonizaciju koja podsjeća na sedamdesete, a udaraljke afro-ritmove. U više od dvadeset godina postojanja, a posebno u proteklih 14 koncertno vrlo aktivnih godina, Antenat je održao više od 300 koncerata po klubovima i festivalima diljem Hrvatske te u inozemstvu.

Ulaz je 40 kuna, a karte možete rezervirati na jedan od sljedećih načina: e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., putem poruke na Facebook stranici Udruga Atribut, u klubu A3/ prostorijama udruge Atribut, Tomislavova 85.



Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu