Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Na kanalu legendarne grupe Led Zeppelin emitirat će se koncertni film "Celebration Day", snimljen 2007. za vrijeme njihovog nastupa u čast osnivača Atlantic Recordsa, Ahmeta Erteguna. Film će u cijelosti biti dostupan za gledanje u subotu 30. svibnja od 21:00 sat (po hrvatskom vremenu), javlja magazin Rolling Stone.

Glasoviti koncert održao se u londonskoj O2 Areni 10. prosinca 2007., a na njemu su kao Led Zeppelin nastupili: John Paul Jones, Jimmy Page i Robert Plant, dok je umjesto pokojnog bubnjara Johna Bonhama za bubnjevima nastupio njegov sin Jason.

Bio je to prvi nastup benda u 27 godina, stoga nije čudio ogroman interes za ulaznicama, za koje se prijavilo više od 27 milijuna ljudi iz cijelog svijeta dok su dobitnici izvlačeni sustavom lutrije.

Tijekom koncerta, koji je trajao više od dva sata, izvedeno je 16 najpoznatijih pjesama benda, uključujući i "Stairway To Heaven".

Stvar s Led Zeppelinima je ta da su tu uvijek bila četiri glazbenika na vrhuncu svoje izvedbe koji su mogli funkcionirati kao bend. Čak i na prvih nekoliko proba, koje su prethodile ovom nastupu, svirali smo prilično dobro. No, stvarno smo željeli zasjati kao bend, kazao je Jimmy Page 2012. godine.

Celebration Day i prateći album objavljeni su 2012. godine, a sam album osvojio je Grammya za najbolji rock album.

Setlista koncerta:

Good Times Bad Times
Ramble On
Black Dog
In My Time of Dying
For Your Life
Trampled Under Foot
Nobody's Fault but Mine
No Quarter
Since I've Been Loving You
Dazed and Confused
Stairway to Heaven
The Song Remains the Same
Misty Mountain Hop
Kashmir

Bis:
Whole Lotta Love

Bis 2:
Rock and Roll