Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovog Uskrsa, u nedjelju 12. travnja, talijanski tenor i glazbena ikona Andrea Bocelli priredit će solo-koncert u povijesnoj milanskoj katedrali Duomo, a izvedba će biti popraćena Live Streamom putem YouTube platforme.

Poziv za ovakvim nesvakidašnjim i emotivno posebnim nastupom stigao je od strane milanskog gradonačelnika Giuseppea Sale, a sam koncert nosi simbolični naziv „Music For Hope“ te predstavlja snažnu poruku ljubavi i nade kako Italiji, tako i čitavom svijetu. Prateći mjere i naputke nadležnih institucija, u katedrali dakako neće biti prisutna publika, dok će Bocellija u izvedbi pratiti Emanuele Vianelli za orguljama. Za koncertnu izvedbu pomno su odabrane skladbe, ovom prigodom aranžirane za glas i orgulje, a među njima će biti izvedene i omiljeni brojevi „Ave Maria“ i „Sancta Maria“.

„Vjerujem u snagu zajedničke molitve; vjerujem u katolički Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji je trenutno potreban svima, bez obzira bili vjernici ili ne. Zahvaljujući glazbi i tehnologiji, ovim putem će se moći povezati milijuni ljudi diljem svijeta i pružiti si podršku“ otkriva Andrea Bocelli i dodatno poruku usmjerava svojim sunarodnjacima: „Hrabri i proaktivni Milano, kao i čitava Italija će ovime biti i pokretačka snaga mnogima te će biti neponovljivo iskustvo svjedočiti ovom iznimnom momentu u katedrali Duomo“.

Početak koncerta je zakazan za 19:00 po našem lokalnom vremenu, a publika diljem svijeta moći će Live Stream pratiti putem YouTube kanala Andree Bocellija: https://AndreaBocelli.lnk.to/LiveFromDuomo