Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Novo izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa kina Kinoteka ugostit će 21. ožujka zagrebački art rock sastav Boa II koji slijedi glazbenu priču Boe iz 80-ih.

Grupa Boa bila je jedinstvena pojava na domaćem glazbenom nebu koja je od svojih početaka oduševljavala prepoznatljivim zvukom i stilom. S koncertnim aktivnostima počinje početkom 1980-ih, a u jeku novog vala privlači pažnju publike i kritike prepoznatljivim zvukom na razmeđi art rocka i novog romantizma u kojem su bili prepoznatljivi utjecaji sastava Yes, King Crimson, Genesis i Roxy Music te Petera Gabriela i Davida Bowieja, kojemu su 1990. bili predgrupa pred više od 50 tisuća gledatelja na maksimirskom stadionu.

Godine 2017. dolazi do prekida suradnje među osnivačima sastava – Slavkom Remenarićem (gitara) i Mladenom Puljizom (vokal) te Boa II, predvođena Puljizom i Zvonimirom Bučevićem, nastavlja glazbeni put koji je utabao raniji postav. Godine 2018. snimaju album Boa II na kojem okupljaju i nove članove benda.

Bend trenutno u studiju priprema dva nova singla, a na koncertu u kinu Kinoteka publiku očekuju izvedbe poznatih pjesama – Tako lijepa, Svi tvoji poljupci, Stup od soli, Milion iGovor tijela, upakiranih u novo instrumentalno ruho i aranžmane, ali i premijera novog singla.(...)